Iš ligoninės pabėgusiai virusu sergančiai moteriai skirtos kardomosios priemonės

  • Teksto dydis:

Antradienio pavakarę iš Vilniaus Santaros klinikų pabėgusiai, bet surastai moteriai, kuriai patvirtintas koronavirusas, skirtos kardomosios priemonės.

Kaip portalo žurnalistams patvirtino Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė Šatkauskienė, bėglei skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir paimti dokumentai.

Pasak pašnekovės, šiuo metu moteris yra izoliuota savivaldybės nurodytose patalpose.

Primename, kad 1979 metais gimusi moteris iš infekcinių ligų centro pro palatos langą pabėgo kovo 7 d. apie 16 val. Nepraėjus nė valandai policija moterį surado savo bute. Tuomet pabėgusiai moteriai dar nebuvo nustatyta liga.

Kaip tąkart BNS informavo Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja, moterį radę pareigūnai su ja kontakto neturėjo, iškvietė medikus, kurie pacientę grąžino į Santaros klinikas.

Policija pradėjo tyrimą pagal Baudžiamojo Kodekso 277 straipsnio 2 dalį dėl to, kad buvo sukeltas pavojus kitiems asmenims užsikrėsti pavojinga infekcine liga.

Už pabėgimą iš gydymo įstaigos, moteriai gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas arba areštas.

Bet kuriuo metu, paaiškėjus, kad moteris užkrėtė koronavirusu kitus asmenis, tyrimas gali būti perkvalifikuotas – tokiu atveju moteriai grėstų bauda, areštas arba laisvės atėmimas ir trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laikykimės karantino taisyklių

Laikykimės karantino taisyklių portretas
Tikriausiai ,stresas suveikė.Aplinkybė lengvinanti gal? Nuteisti lengviausia.

"Nekalta" \\\\\.../////

"Nekalta"  \\\\\...///// portretas
mergelė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių