Lietuvoje žaibiškai sulaikyti Lenkijos piliečio pagrobėjai, reikalavę išpirkos

  • Teksto dydis:

Lietuvos policija išlaisvino Lenkijos pilietį, už kurį reikalauta išpirkos, bei sulaikė jo pagrobėjus, antradienį pranešė Kriminalinės policijos biuras.

Sausio 7-osios naktį Lietuvos policija iš Lenkijos Centrinio policijos tyrimo biuro gavo informaciją apie Lietuvoje pagrobtą Lenkijos pilietį, už kurio išlaisvinimą reikalaujama piniginės išpirkos.

Gautais duomenimis, Lenkijos pilietis verslo reikalais sausio 4-5 dienomis atvyko į Lietuvą ir dingo.

Nustatyta, kad lenkas panaudojus smurtą buvo pagrobtas Vilniuje, o už jo išlaisvinimą reikalauta 20 tūkst. eurų.

Lietuvos policija nustatė įtariamuosius bei sausio 8 dieną atliko išvadavimo ir gelbėjimo operaciją. Jos metu sulaikyti du įtariamieji – 1994 ir 1991 metais gimę lietuviai.

Taip pat surastas pagrobtas lenkas. Jam suteikta psichologinė ir fizinė pagalba.

Nustatyta, kad nukentėjusysis po pagrobimo kelias paras neteisėtai buvo laikomas keliose skirtingose patalpose ir vietovėse, vėliau jis buvo pervežtas į apleistas pagalbines patalpas Vilniaus apskrityje, iš kur ir buvo išlaisvintas policijos pareigūnų.

Abiem sulaikytiems įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – suėmimai.

Ikiteisminis tyrimas tęsiamas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje.

Tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Ikiteisminio tyrimo veiksmai tęsiami, įtariamųjų ratas gali plėstis.

Už neteisėtą laisvės atėmimą panaudojant smurtą ar laikant nukentėjusįjį asmenį nelaisvėje ilgiau nei 48 valandas numatyta maksimali laisvės atėmimo bausmė iki 4 metų. Už didelės vertės turto prievartavimą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 3 iki 10 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių