Įkliuvo pasieniečiams: vyro automobilyje – šimtai pakelių kontrabandinių cigarečių

  • Teksto dydis:

Lavoriškių punkte pasieniečiai sulaikė vilnietį, iš Baltarusijos automobilio „Ford Galaxy“ slėptuvėse gabenusį daugiau kaip 700 pakelių kontrabandinių cigarečių. Jų asortimentas itin įvairus – net devynių pavadinimų rūkalai.

Antradienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių kontrolės punkte pasieniečiai tikrino iš Baltarusijos važiavusį automobilį „Ford Galaxy“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Jį vairavęs 50 metų vilnietis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės registracijos dokumentus. Pasieniečiams kilo įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys, todėl automobilis buvo patikrintas rentgeno įrenginiu.

Paaiškėjo, kad po variklio dangčiu esančiose bei galinių sėdynių konstrukcinėse ertmėse yra išslapstyta net devynių rūšių kontrabandinių cigarečių. Iš viso VSAT pareigūnai ištraukė 760 pakelių cigarečių „NZ Gold“, „QueenSuperslims“, „LM Blue Labe“, „Parliament Aqua Blue“, „Minsk Capital Qs“, „Fest-7“, „King Onyx“, „Parker and Simpson“ ir „Winston Blue Superslims“ be akcizo ženklų. Taip pat apžiūros metu pasieniečiai aptiko paslėptą litro talpos butelį su užrašu „Stock 84“.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vilniečiui Lavoriškių pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Ją nagrinės Vilniaus apylinkės teismas. Už tai vairuotojui gresia bauda nuo 1820 iki 4 tūkst. eurų, taip pat gali būti konfiskuotas automobilis.

Vairuotojas paleistas jam įteikus šaukimą į atvykti teismą. „Ford Galaxy“ saugomas Lavoriškių pasienio kontrolės punkte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių