Galimai pagrobto vaiko paieška: apklausiami liudininkai, „šukuojama“ įvykio vieta

Tyrimą dėl galimo vaiko pagrobimo atliekanti sostinės policija ketvirtadienį teigia tikrinanti visą gautą informaciją bei apžiūrinti įvykio vietą, tačiau naujienų kol kas neturi.

„Jokios naujos informacijos nėra. (...) Vykdomi darbai, tikrinama tai, kas buvo gauta – žmonių pakankamai daug kreipėsi su tam tikra informacija. Dabar ir patruliai yra siunčiami, ir su kolegomis iš kitų tarnybų bendraujame – tas nematomas „juodas“ darbas dabar vyksta, kur tikrinamos visos versijos“, – BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovas Tomas Bražėnas.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad yra apklaustos „kelios dešimtys“ liudininkų.

Ketvirtadienį taip pat planuojama atlikti detalesnę galimos įvykio vietos apžiūrą, prie darbų prisijungs Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

„Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai yra pasitelkti, jie apžiūrės aplinkines vietas, miškelį. (...) Policijos pareigūnai taip pat šviesiu paros metu nuo pat ryto žiūrinėja įvykio vietą ir ieško galimai susijusių daiktų“, – sakė jis.

Trečiadienį gavus pranešimą apie galimai pagrobtą mergaitę pradėtas ikiteisminis tyrimas, jos intensyviai ieškota visą ketvirtadienio naktį, bet paieška kol kas nedavė užčiuopiamų rezultatų.

Į policiją iki šiol nesikreipė tėvai, kurie pasigestų savo vaiko, policija nėra gavusi oficialios informacijos apie Lietuvoje dingusį vaiką.

R. Matonis anksčiau sakė, jog surinkta informacija kol kas neleidžia nei patvirtinti, nei paneigti pagrobimo versijos.

„Patvirtinti 100 proc., kad tai tikras pranešimas negalime, kaip ir jo paneigti. Tikriname visas versijas“, – sakė jis.

Policija teigia sulaukusi šimtų piliečių pranešimų, informacijos, ji tikrinama.

Pareigūnai taip pat ragina kreiptis visus mačiusiuosius ką nors įtartina Sausio 13-osios gatvėje nuo 18.50 val. iki 19.15 val.

Prašoma vaizdo registratorių medžiagą išsaugoti ir susisiekti su policijos kontaktiniu asmeniu. Pareigūnai susisieks su pranešėjais. Kontaktinis policijos asmuo: Eglė Šut, tel. Vilniuje 271 5060, arba el. paštu: egle.sut@policija.lt.

Trečiadienį apie 19 val. 14 min. policija gavo pranešimą, kad Vilniuje, Sausio 13-osios gatvėje, į nenustatytos markės sidabrinės ar geltonos spalvos automobilį užsienietiškais numeriais galėjo būti įsodinta apie 11–12 metų mergaitė.

Galimą mergaitės pagrobimą mačiusio vaiko mama, vilnietė Rūta naujienų portalui lrt.lt teigė, kad mergaitė viena sėdėjo ant sūpynių, kai vienas vyras su kauke išlipo iš automobilio ir ją pagriebė. „Ji bandė priešintis, bandė rėkti. Įkišo ją į bagažinę, užklijavo burną ir viskas. Ir sakė, kad nuvažiavo gilyn“, – pasakojo moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kai Jonaitienė (Bružaitė) per anksti savo vaikų pasigedo, tai 'prekę' teko paskandint... :/

Tai

Tai portretas
Kam 112 ?

nuomone

nuomone portretas
ieskokit to ,ko nepameciau ,nera tevu ,nera jokiu giminiu kurie butu pasigede kazkokios mergaites ,juokingai atrodo ,tokios mestos pajegos
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių