FNTT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo VGTU

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo ir dokumentų klastojimo Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU).

FNTT atstovė Rūta Andriuškaitė BNS patvirtino, kad drauge su Vilniaus apygardos prokuratūra atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimo sukčiavimo ir dokumentų klastojimo, įgyvendinant VGTU vieną iš projektų.

Jos teigimu, daugiau informacijos pateikti negalima, kad nebūtų pakenkta tyrimui.

Į FNTT kreipėsi akademinės etikos ir procedūrų kontrolierės pareigas anksčiau ėjusi Edita Žiobienė.

VGTU buvo gavusi Europos Sąjungos fondų finansavimą parengti ir išleisti šešis vadovėlius, 13 mokomųjų knygų bei keturis elektroninius vadovėlius.

Europos socialinio fondo agentūros duomenimis, minėtam VGTU projektui išmokėta 1 mln. 85 tūkst. 806 eurai.

Praėjusių metų pabaigoje Akademinės etikos kontrolieriaus tarnybai atlikus tyrimą, pasigesta keturių mokomųjų knygų. Tarp jų – ir VGTU rektoriaus Alfonso Daniūno knygos „Plonasienės metalinės konstrukcijos“.

„Nacionalinės bibliografijos duomenų banke duomenų apie šios knygos išleidimą nerasta. Registruotas tik priešpublikacinis įrašas, patvirtinantis, kad knyga iki šiol nėra išleista“, – rašoma akademinės etikos kontrolierės išvadoje.

Dėl to konstatuota, kad A. Daniūnas pažeidė Mokslo ir studijų įstatyme įtvirtintą akademinės etikos principą dėl mokslo ir studijų proceso sąžiningumo bei atsakingumo.

Taip pat pasigesta mokomųjų knygų „Inovatyvūs plieno tiltai“, „Statinių eksploatavimas ir atnaujinimas“, „Pastatų ardymo ir rekonstravimo technologija“.

Atsižvelgdama į tai, kad „galimi pažeidimai susiję su dokumentų klastojimu, netinkamu projekto vykdymu, galimai neskaidriu Europos sąjungos lėšų įsisavinimu“, E. Žiobienė nutarė surinktą medžiagą persiųsti Švietimo, mokslo ir sporto, Finansų ministerijoms, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai bei Generalinei prokuratūrai.

VGTU rektorius kontrolierės sprendimą apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui.  Jis prašo jį panaikinti kaip nepagrįstą. Rektorius tikina, kad knyga buvo išleista.

A. Daniūnas VGTU vadovauja nuo 2011 metų, 2016 metais jis perrinktas rektoriumi antrai kadencijai.


Šiame straipsnyje: VGTUsukčiavimasFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Kada nors as irgi parasysiu knyga :) Kad anukams nereiktu pasakoti savo istoriju :) Aisku bestreleris turbut nebus :) Svarbiausia bus gauti Europos pinigus :)

kaip

kaip portretas
ir visur turi darbo o mokes mokesciu moketoja nes akivaizdus reketas ir rezultatai ko gero aiskus.?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių