Ekvadoriečio užpuolikai ir teisme skandavo „Lietuva – lietuviams“

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį atidėjo bylą dėl ekvadoriečio Fabiano Sanchezo (Fabijano Sančeso) užpuolimo.

„Teismui buvo pranešta, kad neatvyks nukentėjusysis, jis išvykęs. Be to, buvo buvo gauti dviejų advokatai prašymai atidėti posėdžius kitose bylose“, – BNS sakė teismo atstovė Aušra Pocienė.

Šioje byloje kaltinimai pareikšti Einorui Lukašavičiui ir Jaroslavui Malinovskiui.

Abu jaunuoliai 20 parų buvo suimti, dabar nuosprendžio laukia laisvėje.

Vilniuje gyvenančio F. Sanchezo teigimu, sostinės Antakalnio rajone, P. Vileišio stotelėje, jis buvo užpultas liepos 19 dieną. Anot jaunuolio, užpuolikai jį mušdami šaukė „Lietuva – lietuviams“. Tokius pat šūkius įtariamieji skandavo teisme.

 

 

Vėliau Lukiškių aikštėje Vilniuje vyko protesto akcija siekiant paraginti policiją tirti neapykantos nusikaltimus.

Už kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę įtariamiesiems gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Rasistai - 21 amziaus dinozaurai. Lauksime kada jie pagaliau isnyks

o ka jie turejo skanduot......

o  ka  jie  turejo  skanduot...... portretas
lietuva--ekvadorieciams , afrikieciams ir xoxolu banderoms ?????

...

... portretas
PATI Lietuvos Konstitucijos preambulė mus ĮPAREIGOJA ginti Lietuvą ir ją perduoti SAVO ainiams; tie kurie nori Lietuvą išdalinti kitiems - mūsų priešai, nuo kurių mus Konstitucija įpareigoja Lietuvą gint.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių