Dingusio Mykolo tėtis prakalbo apie paieškų planus ir informaciją, kurios sulaukia

Praėjus daugiau kaip mėnesiui po to, kai Vilniuje dingo 15-metis Mykolas Davidonis, jo paieška tebevykdoma. Paauglio tėtis užsiminė apie informaciją dėl sūnaus, kurios sulaukia iš žmonių.

„Dabar esu valtyje. Žiūrime toliau upėje. Praeitą penktadienį plaukėme iki Jonavos. Dabar planuose – peržiūrėti atstumą nuo Jonavos iki Kauno bent vieną kartą“, – antradienio popietę portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo M. Davidonio tėtis Mindaugas.

Paklaustas, ar savanorių pajėgos vis dar telkiamos paieškoms pėsčiomis, vyras sakė, kad tebetikrinamos artimiausios teritorijos. „Dabar vandens lygis upėje šiek tiek nukritęs, kris ir toliau. Taip atsiveria nauji horizontai, kuriose matyti daugiau. Klausimas tik tas – kiek toli srovė galėjo nunešti, nes kliūčių upėje, tekančioje ir pro Vilnių, yra daugybė. Todėl žiūrime papildomai“, – detalizavo pašnekovas.

Klausimas tik tas – kiek toli srovė galėjo nunešti, nes kliūčių upėje, tekančioje ir pro Vilnių, yra daugybė.

Pasak Mindaugo, žmonės tebesiunčia savo turimą informaciją, apie galimą dingusio Mykolo buvimo vietą, tačiau ji kol kas, deja, – bevaisė. „Tokia informacija, kad kažkur matė, ar panašiai, nepasitvirtina“, – tarstelėjo 15-mečio tėtis. Jis pridūrė šiuo metu jokių naujų žinių nesulaukiantis ir iš pareigūnų.

Į paieškas aktyviai tebesitelkia ne tik savanoriai – iki šiol itin padeda ir ugniagesiai-gelbėtojai. Kaip teigė Mindaugas, šie dingusio jo sūnaus ieško vadovaudamiesi savo strategija. „Jie yra šaunuoliai – daug padaro. Puikiai kartu koordinuojame veiksmus, kad jų nedubliuotumėme“, – sakė ieškomo Mykolo tėtis.

Nors vykdant paauglio paieškas upėje pasitelkiama speciali įranga, pašnekovas neslėpė, kad labai sunku vertinti jos duomenis, nes situacija Neryje nuolat kinta – juda valtys ir vanduo. Jis užsiminė besidomintis apie įrangą, kuriamą svetur, ir jos galimybes. 

„Stebuklų ir ten neatrandame. Ežeruose, kur stovintis vanduo, ta įranga veikia efektyviau, o upėje atsiranda niuansų dėl kurių neišnaudojamos visos įrangos galimybės“, – pastebėjo pašnekovas.

Specialiai dingusio 15-mečio paieškoms sukurtoje feisbuko grupėje „Mykolo paieška“ rašoma, kad savaitgalį dėmesys buvo koncentruojamas į paieškas pėsčiomis pakrantėse. Taip pat primintos prieigos prie paieškų segmentų žemėlapio https://tinyurl.com/segmentai ir galimybė registruotis į paieškas https://tinyurl.com/registracija-zonos.

„Jeigu norite prisidėti, bet nenorite registruotis, nežinote tiksliai, ar galėsite dalyvauti, galvojate savarankiškai apieškoti aplinkines teritorijas – labai gerai. Registracija skirta tik tam, kad su jūsų pagalba galėtume paieškas vykdyti efektyviai kuo ilgesniame ruože ir kuo ilgesnį laiką. Suprantame, kad pastaruoju metu mūsų žinutės apie paieškas yra panašios. Tačiau ieškome ten, kur yra aktualiausia. Kai tik bus informacijos, kad paieška aktuali kitur, ieškosime ten. Primename, kad paieškos vyksta ne tik upėje, pakrantėse, bet ir aplinkinėse teritorijose. Ačiū ieškantiems, siunčiantiems savo įžvalgas, tiems, kurie rūpinasi, klausia“, – skelbta socialiniame tinkle.

Vilniečio buvo pasigesta šeštadienio, vasario 5-osios, vakarą. Artimieji per socialinius tinklus paprašė visuomenės pagalbos. Paskutinį gyvą kontaktą penkiolikmetis su draugais turėjo šeštadienį, apie 16 val. prie Vingio kino teatro.

Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu.  Turimais duomenimis, šeštadienį 16.10 val. vaikinas išlipo iš 4 troleibuso miesto centre, Kražių stotelėje ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.

Mačiusių jaunuolį ar žinančių papildomos informacijos prašoma skambinti numeriu +37061216174 arba policijai 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
lieka tik uzjaust ir misias uzpirkt???===

ORGANAI

ORGANAI portretas
Parduotas

Kandis

Kandis portretas
Ir manatrodo ,kad rubai palikti prie vandens tik del vaizdo
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių