Cigarečių kontrabandininką pasieniečiai atpažino nesunkiai: išdavė jaudulys

  • Teksto dydis:

Kenos užkardos pasieniečiams įkliuvo baltarusis, mašinos dujų balione ir buferyje įrengtose slėptuvėse gabenęs neteisėtą cigarečių krovinį. Kontrabandininką išdavė jaudulys.

Pirmadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kenos pasienio užkardos pareigūnai ties Vilniaus rajono Kenos kaimu, kelyje Šumskas-Vilnius, patikrinti sustabdė automobilį „Ford Mondeo“ baltarusiškais numeriais. Ši vieta yra netoli sienos su Baltarusija.

Vairuotojas, 31-erių Baltarusijos pilietis, Lietuvoje buvo teisėtai ir turėjo tvarkingus asmens bei mašinos dokumentus, tačiau pateikdamas juos akivaizdžiai jaudinosi. Nuspręsta automobilį patikrinti Medininkų punkte, kur yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Atlikus transporto priemonės patikrinimą rentgeno aparatu paaiškėjo, kad perdarytame automobilio dujų balione ir už priekinio buferio yra įrengtos slėptuvės. Iš jų pasieniečiai ištraukė 480 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką baltarusiui Kenos pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Ją nagrinės Vilniaus apylinkės teismas. Užsieniečiui gresia bauda nuo 2000 iki 5590 eurų bei automobilio konfiskavimas.

Po apklausos įteikę šaukimą atvykti į teismą pasieniečiai baltarusį paleido. „Ford Mondeo“ ir cigaretės saugomi Kenos pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių