E. Dragūno byloje peržiūrėti sulaikymo įrašai: „Gyvulys tu, ne „mentas“, nors turi saugoti žmones“

Pareigūnų sužalojimu kaltinamo atlikėjo Egidijaus Dragūno bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį peržiūrėjo policijos užfiksuotus muzikanto sulaikymo vaizdo įrašus.

E. Dragūnas kaltinamas 2020 m. rugpjūtį per sulaikymą Vilniuje, Upės gatvėje, sužalojęs du Vilniaus policininkus.

Sužaloti pareigūnai iš atlikėjo prašo jiems priteisti apie 12 tūkst. eurų, nes ilgą laiką negalėjo dirbti.

Bylos duomenimis, Livijus Saukevičius po E. Dragūno spyrio patyrė rankos traumą, ilgai negalėjo dirbti, kitas patrulis Vitalijus Vaitkevičius po spyrio kurį laiką negalėjo sportuoti.

LNK reportažas:

Vilniaus policijos atstovas šiame procese Viačeslavas Burneika BNS yra sakęs, kad per incidentą su E. Dragūnu nukentėjusiems policininkams darbovietė išmokėjo per 20 tūkst. eurų, vienas labai ilgai sirgo. Dabar šią sumą prašoma priteisti iš E. Dragūno.

Per teismo posėdį peržiūrėtuose vaizdo įrašuose užfiksuota, kaip policininkai sulaiko vairuotoją dėl naudojimosi telefonu vairuojant.

„Tai ką, aš negaliu vairuodamas laikyti rankoje telefono?“ – stebėjosi E. Dragūnas.

Policija jam atsakė, kad vairuotojas neturi užsiimti pašaliniais veiksmais, turi laikyti rankas ant vairo.

„Ką aš tau padariau? Tu pats apsvaigęs“, – įraše girdėti E. Dragūno balsas, taip jis replikavo į policininkų žodžius apie vairuotojų elgesį. Sulaikyme dalyvavę policininkai svarstė, ar vairuotojas nėra apsvaigęs.

Vėliau jis policininkui šaukia, kad jis „gyvulys tu, ne mentas“, nors turi saugoti žmones.

P. Peleckio / BNS nuotr.

Pagal įrašus, policininkai komisariatui pranešė, kad už Kelių eismo taisyklių pažeidimą sulaikė E. Dragūną, šis priešinosi, spardėsi ir sužalojo pareigūnus, įvykis yra nufilmuotas.

Įvykio vietoje patikrintas E. Dragūno blaivumas, alkoholio kiekio matuoklis girtumo nenustatė. Kadangi, pasak policininkų, vairuotojas elgėsi neadekvačiai, jis buvo nuvežtas į priklausomybių ligų centrą. E. Dragūno apsilankymas šiame centre taip pat filmuotas.

Per teismo pertrauką buvęs SEL atlikėjas siūlė policininkams mesti darbą, nes esą anksčiau ar vėliau žmonės nuo jų nukentės.

Toliau bylos nagrinėjimą teismas tęs birželio 21 d.

Nuosprendį teismas planuoja skelbti vasarą.

Visą situaciją galima pamatyti vaizdo įraše:

Pareigūnų atlikėjas buvo sustabdytas dėl to, kad vairuodamas naudojosi mobiliuoju telefonu. Policininkams E. Dragūnas įrodinėjo, kad telefonu nesinaudojo, niekam neskambino.

Konfliktas įsisiautėjo, pasipylė keiksmažodžių bei įžeidinėjimų lavina, fizinis susirėmimas.

Incidentas, dėl kurio pradėta baudžiamoji byla, įvyko 2020 metų rugpjūtį Vilniuje. E. Dragūnui buvo pateikti kaltinimai dėl pasipriešinimo policijai ir nesunkaus policininkų sveikatos sutrikdymo.

Taip pat trečiadienį pats atlikėjas nutarė paviešinti keletą įrašų, kuriuose matyti jį sustabdę policininkai. Atlikėjo feisbuke paskelbti penki kelių sekundžių trukmės vaizdo įrašai, kuriuose matyti du jį sustabdę pareigūnai, sėdintys automobilyje. Šioje filmuotoje medžiagoje abu policininkai vartoja necenzūrinę leksiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Jeigu prie manes kabinetusi tie du,kur sypsosi,-elgciausi irgi taip pat.Patys musa-patys saukia. Baisu!

Anonimas

Anonimas portretas
Du milicijos pašlemėkai sugalvojo pasipelnyti.

O policininkas Vaitkevič ar nubaustas?

O policininkas Vaitkevič ar nubaustas? portretas
Už tai kad neprisisegęs diržu? Dragūnas baudžiamas, o mentai ne, nes „lygesni“?
VISI KOMENTARAI 74

Galerijos

Daugiau straipsnių