Apsaugos įmonės vadovai bus teisiami dėl 700 tūkst. eurų pasisavinimo

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teisme bus nagrinėjama apsaugos bendrovei vadovavusių sutuoktinių bylą, jie kaltinami 700 tūkst. eurų pasisavinimu, penktadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

FNTT ir prokuratūros atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, įmonės vadovai, įtariama, darbuotojams mokėjo atlyginimus vokeliuose.

Sutuoktiniai kaltinami turto pasisavinimu ir apgaulingo apskaitos tvarkymu.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad skirtingu laiku apsaugos bendrovei vadovavę sutuoktiniai iš Vilniaus, įtariama, įmonės darbo laiko apskaitos dokumentuose įrašydavo neteisingus duomenis apie darbuotojų išdirbtas valandas.

Melagingai pateikti duomenys, kad šeši darbuotojai iš Visagino dirba 12 valandų, o realiai dirbdavo po 24 valandas per parą. Visaginiečiams už darbą visą parą buvo „kompensuojama“ atlyginimu vokeliuose.

Išaiškinta, kad per kelerius metus šešiems darbuotojams sumokėta beveik 9 tūkst. eurų grynųjų, kurie nebuvo apskaityti bendrovės buhalterijoje.

Taip pat į bendrovės apskaitą buvo įtraukti suklastoti dokumentai apie tariamas automobilių ar patalpų nuomos sutartis su įvairiomis Lietuvoje veikiančiomis bendrovėmis. Direktoriai pasiimdavo iš įmonės kasos grynuosius pinigus ir, kaip įtariama, juos pasisavindavo.

Išaiškinta, kad kelerius metus tuometinis vadovas bendrovės lėšas savindavosi, kai sudarydavo beprocentes paskolų sutartis su savo įmone. Nustatyta, kad bendrovė iš direktoriaus „pasiskolino“ daugiau nei 340 tūkst. eurų.

Atskleista, kad tokių pinigų direktorius įmonei neskolino. Suklastojus dokumentus, kad neva paskolos grąžintos iš bendrovės kasos buvo paimtos tūkstantinės sumos.

Be to, įtariama, kad 133 tūkst. eurų bendrovės vadovai galėjo pasisavinti, kai fiktyviai buvo sudaryta paskola ir iš įmonės kasos paimti grynieji pinigai, kurie perduoti Baltarusijoje gyvenančiam vyrui.

Tyrimo metu gauta duomenų, kad apsaugos bendrovių vadovų nepažįstantis baltarusis nebuvo gavęs jokių pinigų, o Lietuvoje lankėsi tik per savo atostogas.

Kaltinamiesiems gresia maksimali aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių