Iš Anglijos už nusižengimus deportuoti lietuviai: lydėjo 60 pareigūnų konvojus

  • Teksto dydis:

Iš Londono į Vilnių antradienį parskraidinti penkiolika Lietuvos piliečių, deportuotų už Didžiojoje Britanijoje padarytus nusikaltimus ar nusižengimus, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Tai jau trečias toks britų pareigūnų suorganizuotas specialusis skrydis šiemet. Penkiolika Lietuvos piliečių į Vilnių parlydėjo 60 pareigūnų konvojus.

Į Lietuvą parskraidinti asmenys Anglijoje padarė įvairius nusikaltimus ir nusižengimus, atliko bausmes ir buvo išsiųsti į gimtinę. Pernai įvyko penki panašūs skrydžiai.

Prie orlaivio trapo atvykę Lietuvos pasieniečiai deportuotuosius savo transportu pristatė į Vilniaus oro uosto pasienio užkardą. Anglijos pareigūnai iš lėktuvo neišlipo ir netrukus išskrido atgal.

Užkardoje oro uosto pasieniečiai patikrino visų grąžintųjų dokumentus. Paaiškėjo, kad Lietuvoje buvo paskelbta 21-erių parskraidinto vyro paieška, nes jis vengė atlikti karo prievolę. Jam pasieniečiai, kaip nustatyta tokiais atvejais, įteikė šaukimą atvykti į Lietuvos kariuomenės karo prievolės ir komplektavimo tarnybą.

Kaip pranešama, visi penkiolika grąžintų asmenų po atliktos dokumentų patikros bei apklausų buvo paleisti.

Kovą 70 britų pareigūnų parlydėjo 28 Anglijoje nusikaltimus ir nusižengimus padariusių bei bausmes atlikusių Lietuvos piliečių. Vasarį parvyko dvylika tokių lietuvių. Pernai grąžinti 96 Lietuvos piliečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

samas

samas portretas
Atskraidino anglai savo sąskaita, neverkšlenkit.

is straipsnio suprantu ka juos nemokamai perskaraidino

is straipsnio suprantu ka juos nemokamai perskaraidino portretas
tam ka ryt is pat ryto PSD vezdu paskutini danti ismust ... dirbdami uz minimalia alga virukai himna gieroves giedosit ...jusu algas valdzia i uzsienio bankus pervedines....a is jusu pensiju fondu seimunu draugai sau lambordzinius ir fierarius pirksis.......

o ble kokia garbe

o ble kokia garbe portretas
VIP aptarnavimas....ir apsauga geresne nei pas prezidenta.... tik nesakykit ka tie gavo ALL INCLUDE ... keliones ir maistas ir nakvynes is manes per prievarta isplestais ¨privalomais¨ mokesciai apmoketa....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių