Vilnius šurmuliuoja: į Vingio parką sugužėjo „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyviai

Iš pajūrio pajudėjusi vadinamojo „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ kolona pasiekė Vilnių. Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis sako, kad sostinę pasiekė kolona, sudaryta iš maždaug trijų tūkstančių autotransporto priemonių.

Miesto prieigose sustoję iš pajūrio bei kitų Lietuvos regionų atvykę maršo dalyviai į Vingio parką, kuriame planuojamas protesto mitingas, nukaks autobusais.

„Jie išlips prie įvažiavimo į Vilnių, sės į autobusus ir autobusai juos atveš visus į renginį, bet kolona pati į miestą nevažiuos“, – ELTAI sakė R. Matonis.

Policija yra visame mieste, ne tik Vingio parke, miesto prieigose, prie Baltojo tilto, kur vyksta kiti renginiai.

Policijos atstovo teigimu, automobilių kolonai judant per visą Lietuvą buvo užfiksuoti trys eismo įvykiai. Vienas iš jų ryte įvyko netoli Klaipėdos, o du – prie Kauno.

„Buvo keli eismo įvykiai važiuojant per visą dieną. Prie Klaipėdos ir du prie Kauno, vienas iš jų – techninis. Daugiau kažkokių incidentų nėra didesnių“, – sakė R. Matonis, pažymėdamas, kad šiuo metu policija tvarką užtikrina visame mieste.

„Policija yra visame mieste, ne tik Vingio parke, miesto prieigose, prie Baltojo tilto, kur vyksta kiti renginiai“, – sakė R. Matonis.

ELTA primena, kad kontroversiškai vertinamo renginio dalyviai reiškia protestą prieš valdančiųjų siekį priimti Partnerystės įstatymą, ratifikuoti Stambulo konvenciją. Organizatoriai tvirtina, kad jaučiasi puolami „genderistinės propagandos“ ir kad dėl valdančiosios daugumos rengiamų įstatymų iškilo grėsmė tradicinei šeimai bei tradicinėms vertybėms.

Savo ruožtu sostinė šeštadienį renginio dalyvius, kurie įsitikinę, kad tradicinei šeimai kyla grėsmė, pasitiko su užrašu, jog „Vilnius myli visas šeimas“. Toks užrašas šeštadienį įsižiebė Vilniaus mieste esančioje kelio švieslentėje, o miesto meras Remigijus Šimašius nuotrauka su ja pasidalino savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyros įraše.

Klaipėdos policijos atstovė spaudai Andromeda Grauslienė ELTAI teigė, kad iš Klaipėdos miesto šeštadienio ryte pajudėjo apie 200 automobilių, iš Plungės – apie 70, iš Gargždų ir Kretingos – apie 50, iš Palangos – apie 17 ir Skuodo – 7.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sane

Sane portretas
Šaunuoliai

Mari

Mari portretas
Tai Durnių maršas.Ko jie siekia,neaišku?Tik pilna ginkluotu iki dantų jėgos struktūros,ant kiekvieno kampo.Saugumui,nuo smurto?Juk jie patys smurtauja.

Didyyysis

Didyyysis portretas
Homofobų maršas
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių