Vilnius atveria jau antrą ekstremalaus sporto erdvę šią vasarą

Sostinė vasarą vilniečiams vieną po kitos atveria išskirtines laisvalaikio ir sporto erdves. Birželį atvėrusi „skate“ parką, liepą sostinė atveria asfaltinę dviračių kalnelių, kitaip vadinamą „pump track“. Ji skirta įvairaus amžiaus, įgūdžių sportininkams ir aktyvaus laisvalaikio entuziastams.

„Norint sportuoti Vilniuje, jau nebūtina tuo užsiimti tik sporto salėje. Vilnius – visas sporto kompleksas po atviru dangumi, ir svarbiausia – nemokamai. Sportuokite nors visą dieną ir kokią tik norite sporto rūšį – pasirinkite specialiai įrengtas krepšinio, tinklinio, treniruoklių aikšteles. Vilnius gali pasiūlyti įvairiausias sportines veiklas gryname ore. Džiaugiuosi, kad aktyvų laisvalaikį mėgstantiems vilniečiams atveriame pirmąją tokią velotrasą mieste“, – sakė Vilniaus vicemerė Donalda Meiželytė.

1921 kv. m teritorijoje Viršuliškėse (Viršuliškių g. 30) „pump track“ trasa sudaro kalneliai ir viražai, skirti važiuoti dviračiais, riedučiais, riedlentėmis ar paspirtukais.

Maži bei didesni kalneliai bei posūkiai išdėlioti taip, kad važiuojant trasa (nesvarbu, kokia priemone), nereikėtų nei minti, nei spirtis, labiau patyrę sportininkai galės atlikti ir šuolius.

Kitaip nei panašaus pobūdžio riedlenčių parkuose, čia galės pradėti važiuoti įvairaus lygio sportininkai ar mėgėjai su bet kokia nemotorine transporto priemone.

Važiuojant tokiose trasose taisyklingai valdant kūną, paskirstant jo svorį, įgaunamas pagreitis ir judama neminant pedalų.

Veiksmas panašus lyg įsupant sūpynes.

Šioje trasoje itin svarbus saugumas, todėl šalmas yra būtinybė, nepakenktų pasirūpinti ir kelių bei alkūnių apsaugomis, dėvėti sportines pirštines.

Prieš išvažiuojant į trasą, reikėtų teisingai sureguliuoti dviratį, pavyzdžiui, nuleisti sėdynę iki pat apačios, atsisakyti papildomų atributų kaip krepšelis ar stovėjimo kojelė.

Judėti reikėtų ta pačia kryptimi kaip ir dauguma važinėjančių, juos stebėti, vengiant susidūrimo.

Svarbu ir įvertinti savo įgūdžius bei elgtis draugiškai, palaikyti naujokus.

Viršuliškių „pump track“ teritorija šiuolaikiškai apželdinta, joje įrengti pėsčiųjų takai, suoleliai.

Parko įrengimas kainavo 370 tūkst. eurų.

Šįvakar, 17 val. Viršuliškėse atveriama aktyvaus laisvalaikio erdvė papildys jau esamų aštuonių – prie Baltojo tilto, Lazdynuose, Pašilaičiuose, Karoliniškėse, Šeškinėje, Paneriuose, Pilaitėje, Fabijoniškėse – gretas ir dar išplės įvairovę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių