Vilniuje vyks trijų sostinių bendradarbiavimo seminaras

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 23–24 d. sostinėje vyks regioninis seminaras „UNESCO pasaulio paveldo vietovių apsaugos ir tvarkybos patirtys Vilniuje, Rygoje ir Taline“. Tikslinės seminaro temos: „Šiuolaikinė architektūra UNESCO pasaulio paveldo vietovėse“, „Istorinių pastatų savininkų įtraukimas ir finansinė parama“.

Pranešimus skaitys Talino miesto savivaldybės Paveldosaugos skyriaus, Rygos savivaldybės Plėtros departamento ir Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūros specialistai, diskutuoti galės visi dalyviai.

„Į Seminarą maloniai kviečiame atsakingųjų institucijų ir bendruomenių atstovus. Seminaras vyks VSAA agentūros (organizatoriaus) patalpose Stiklių g. 4; anglų kalba“, – rašoma pranešime.

Registracija: el. p. j.raugaliene@vsaa.lt

Seminaras – tarptautinio projekto, skirto sostinių Senamiesčių įtraukimo į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą 25-mečiui, dalis. Jo tikslas – pradėti kurti atvirą duomenų ir bendradarbiavimo platformą, atspindinčią trijų sostinių: Rygos, Talino ir Vilniaus – UNESCO pasaulio paveldo vietovių apsaugos ir tvarkybos patirtis.  Projektą remia Šiaurės ir Baltijos šalių mobilumo programa, „Nordic Culture Point“ (2020 05 18–2021 10 15).

Pirmasis projekto seminaras įvyko Rygoje 2020 liepos 8–10 d. Rygos Rotušėje atidaryta paroda „Vilniaus senamiesčio apsauga ir tvarkyba 1994–2019“. Antrasis  seminaras vyko Taline 2021 m. liepos 14–15 d. Lankyti vertingiausi paveldo objektai ir restauruojami ir šiuolaikiniam naudojimui pritaikomi apleisti istoriniai pastatai bei teritorijos.

Abiejuose seminaruose pristatytos miestų paveldo objektų puoselėjimo ir gyventojų dalyvavimo šioje srityje patirtys, naujos architektūros istorinėje aplinkoje iššūkiai ir pasiekimai, diskutuojama šiais ir susijusiais klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių