Profesionalų dienų metu HoReCa sektoriaus specialistai turės galimybę susipažinti su pasaulinėmis maisto produktų tendencijomis bei naujovėmis, dalyvauti meistriškumo pamokose, kurių metu patyrę virtuvės šefai pristatys naujas gamybos bei patiekalų pateikimo technologijas, apsikeisti nuomonėmis apie situaciją rinkoje ir jos ateitį.
"Siekdami, kad Lietuvos viešojo maitinimo sektorius stiprėtų ir artėtų prie pasaulinių standartų, kasmet kartu su ,,REATON" rengiame profesionalų dienas. Skiriame didelį dėmesį produktų kokybei bei technologijų inovacijoms. Rinka pastoviai keičiasi ir restoranų bei kavinių klientai tampa reiklesni. Turime pasiekti, kad HoReCa sektoriaus įmonės gamyboje naudotų tik kokybiškus produktus, žinotų naujausius jų paruošimo bei pateikimo būdus. Visos šios pastangos duoda vaisių – Lietuvos viešojo maitinimo lygis kyla“, - sako Lietuvos vyriausiųjų virėjų bei konditerių asociacijos prezidentas Darius Dabrovolskas. Pasak jo, lietuviai vis dažniau renkasi sveiką maistą, nors tradiciniai mėsos bei bulvių patiekalai Lietuvos restoranuose ir toliau dominuoja. Pastaraisiais metais daug viešojo maitinimo įstaigų papildė savo meniu sveiku ir naudingu maistu, pavyzdžiui, su produktais be gliuteno, auga šviežios žuvies bei jūros gėrybių pasiūla restoranuose, tačiau kol kas lietuviai suvalgo kelis kartus mažiau žuvies nei latviai arba estai. "Tendencijos tikrai pozityvios. Dirbdami šia linkme, pasieksime Prancūzijos arba Italijos viešojo maitinimo lygį“, - įsitikinęs Darius Dabrovolskas.
Profesionalų dienų meistriškumo pamokų metu LRVVK narys, geriausias 2016 metų Lietuvos virėjas, restorano ,,Apvalaus stalo klubas" šefas Jevgenijus Volkovas dalinsis patirtimi, kaip paruošti Argentinos rausvąsias krevetes bei aštuonkojus, restorano ,,Bizarre" vyriausias šefas, turintis 20 metų patirtį, dviejų ,,Michelin" žvaigždžių restorano virtuvės vadovas ir auksinio Prancūzijos gastronomijos medalio savininkas Tomas Miuleris (Thomas Muller) pristatys Italijos pasididžiavimą – trumus, LRVVK narė ir įkūrėja, ,,Sugarmour" restorano šefė Aldona Gečienė mokys kaip paruošti pataršką ir kukurūzinį viščiuką, LRVVK narė, restorano “Beer House & Craft Kitchen” šefė pasakos apie naujus itališkų sūrių pateikimo būdus.
Lietuvos vyriausiųjų virėjų bei konditerių asociacija bei ,,REATON" pasiekė susitarimą, kuris leis Lietuvos gamintojams ženkliai padidinti savo produkcijos eksportą į Latviją ir Estiją. „Kaimyninėse šalyse mūsų įmonė tiekia maisto produktus daugiau kaip 3 tūkstančiams viešojo maitinimo įmonėms. 2017 metais kartu su asociacija skirsime ypatingą dėmesį Lietuvos gamintojų atrankai ir tokiu būdu užtikrinsime lietuviškų maisto produktų eksporto į Latviją bei Estiją augimą. Pastaraisiais metais Lietuvos gamintojai nemažai investavo į produkcijos kokybės gerinimą bei specialių produktų tiekimo HoReCa sektoriui technologijų įvedimui“, - sako Latvijos koncerno ,,REATON" dukterinės įmonės Lietuvoje direktorius Taras Oriolas. Pasak jo, ,,REATON" tiekiamų kokybiškų maisto produktų bei delikatesų pardavimai per pastaruosius 5 metus Lietuvoje išaugo daugiau nei 2,5 karto. Tai rodo, kad auga viešojo maitinimo rinkos bei restoranų lygis. Ypač didelis augimas pastebėtas šviežios žuvies bei jūros gėrybių sektoriuje.
,,REATON" organizuoja HoReCa sektoriaus profesionalų dienas Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje, bendradarbiaudama su nacionalinėmis virėjų asociacijomis. Baltijos šalyse šiuose renginiuose dalyvauja daugiau nei 5000 virėjų, restoranų bei kavinių vadovų ir kitų viešojo maitinimo įmonių specialistų. Profesionalų dienų pagrindinis tikslas – kelti Baltijos šalių viešojo maitinimo sektoriaus lygį bei pristatyti pasaulines HoReCa sektoriaus tendencijas, maisto produktų paruošimo ir pateikimo naujoves.
Naujausi komentarai