Vilniuje – paramos J. Noreikai ir K. Škirpai mitingas

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vilniuje šalia Karaliaus Mindaugo paminklo reaguojant į nuimtą Jono Noreikos-Generolo Vėtros atminimo lentą ir pervadintą Kazio Škirpos alėją organizuojamas mitingas „Apginkime Lietuvos Didvyrius!“.

„Kas kitas? Vincas Kudirka? Jonas Basanavičius? Karalius Mindaugas? Neliečiamos Vilniuje tik NKVD ir KGB žudikų „atminimo“ lentos. Grįžta gūdūs sovietų laikai, todėl pasipriešinkime, ginkime Lietuvos Laisvės kovų Didvyrių šventą atminimą!“ – rašoma socialiniame tinkle „Facebook“ esančiame renginio aprašyme.

Jį organizuoja grupė tautines pažiūras deklaruojančių asmenų. Kaip BNS informavo Vilniaus savivaldybėje, 18 val. planuojamas mitingas-piketas su savivaldybe suderintas, jame tikimasi sulaukti apie 200 dalyvių. Policija informavo, jog renginį prižiūrės sustiprinusi pajėgas.

Visuomenėje prieštaringų vertinimų sulaukė miesto valdžios sprendimai nuo Mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos sienos nuimti atminimo lentą J. Noreikai-Generolui Vėtrai bei pervadinti Kazio Škirpos alėją į Trispalvės.

Atmosferai kaistant, Lietuvos žydų bendruomenė (LŽB) antradienį pranešė dėl grasinimų neribotam laikui uždaranti Vilniaus sinagogą ir savo būstinę.

Sprendimą nukabinti J. Noreikos lentą sostinės meras Remigijus Šimašius argumentavo tuo, jog J. Noreika tvirtino nacių administracijos sprendimus steigti žydų getą ir konfiskuoti jų turtą. Diplomato bei karininko K. Škirpos vardo alėją sostinės savivaldybė pervadino, kaip skelbiama, dėl jo viešai deklaruotų antisemitinių pažiūrų.

Abu sprendimai sulaukė ir palaikymo, ir aštrių protestų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas susidorojo su Lozoraiciu jei ne tokie patys kipisa keldami tai u. spec t darbas kurio pasekmes tesiasi iki siol turbut asmenu neminesiu nes visi zino ta viesa /paslapti/ kas su kuo kovoja ir kas uz tos sirmos slypi ,,,,,

Lietuva

Lietuva portretas
Už Lozoraiti!

Jie neranda priežasčių

Jie neranda priežasčių portretas
Ka? Kyla naujas h?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių