Vilniuje kils didžiausias namų kvartalas nuo krizės laikų

  • Teksto dydis:

Nekilnojamojo turto ekspertų teigimu, Vilniuje jau visiškai atsigavo per ekonomikos krizę įšalusi individualių namų statybos rinka – žmonės vėl vis dažniau dairosi ne buto, o galimybės pasistatyti erdvesnį nuosavą namą nuo pamatų.

Naujas NT rinkos klestėjimo laikotarpis labai aiškiai atspindi ir sostinėje pradėto plėtoti privačių namų valdų projekto „Sklypai Kalnėnuose“ užmojus. Tai didžiausio ploto nuo ekonomikos sunkmečio metų NT projektas Lietuvoje.

Naujoji 22 hektarus užimanti individualiems namams skirta teritorija, prilygstanti maždaug 26 futbolo aikštėms, yra Kalnėnuose, Vilniaus dalyje, kurią pastaruoju metu garsino IKEA parduotuvė ir „Nordica“ prekybos centras. Į didžiausią per kone dešimtmetį nekilnojamojo turto projektą jo plėtotojai ketina investuoti daugiau nei 10 mln. eurų.

„Pastebėjome, kad sostinės gyventojų susidomėjimas didesnio ploto gyvenamosiomis vietomis gerokai išaugo. Prioritetas vis dažniau teikiamas ne kotedžams, o ekonomiškiems, komfortiškiems nesublokuotiems namams. Augant naujų butų kainoms Vilniuje, šeimos ima svarstyti galimybę investuoti į erdvesnį būstą, kurį galima suprojektuoti atsižvelgiant į asmeninius poreikius. Ši tendencija mus paskatino ryžtis investuoti į projektą Kalnėnuose“, – sakė UAB „Novalex“ projekto pardavimo vadovė Kotryna Kunigėlė.

Prioritetas vis dažniau teikiamas ne kotedžams, o ekonomiškiems, komfortiškiems nesublokuotiems namams.

Anot jos, patirtis rodo, kad vilniečiai dažniausiai svarsto galimybę statyti 1–2 aukštų namą su mansarda, terasomis ir garažu, išskirtinį dėmesį skirdami vietai, kurioje planuojamas būsimasis jų individualus namas.

„Žinome, kad tikslinei mūsų auditorijai, kurios didžiąją dalį sudaro jaunos išsilavinusių žmonių šeimos, ypač svarbi supanti aplinka, erdvės ir kokybės pojūtis, buvimas arčiau gamtos ir patogus bei greitas susisiekimas su miesto centru. Planuodami „Sklypų Kalnėnuose“ projektą, apsvarstėme visus minėtus aspektus ir užsibrėžėme tikslą mūsų plėtojamame sklypų kvartale kiek įmanoma labiau sutvarkyti visą aplinką ir infrastruktūrą, suplanavome nutiesti kelius, todėl naujakuriai išvengs to nemalonaus jausmo, kai į išpuoselėtus, naujus, skoningai įrengtus namus tenka dardėti duobėtu vieškeliu“, – pasakojo K. Kunigėlė.

Pasak „Novalex“ atstovės, projekto plėtotojai ketina pasirūpinti ne tik keliais, bet ir modernia elektros linija – maždaug 600 metrų antžeminė elektros laidų linija bus išmontuota ir iš naujo nutiesta po žeme. Šis sprendimas pasirinktas siekiant išsaugoti Kalnėnų rajono kraštovaizdį bei rūpinantis būsimų gyventojų šeimų saugumu.

K. Kunigėlės teigimu, nepaisant visų jau įvardytų aspektų, projekto „Sklypai Kalnėnuose“ didžiausiu privalumu galima laikyti ypatingą geografinę lokaciją.

„Suprantame, kad klientams reikia ne pažadų, o faktų, todėl sėdome į automobilį ir asmeniškai pažiūrėjome, kiek laiko užtrunka iš mūsų plėtojamo privačių namų sklypų projekto vietos nukeliauti į Vilniaus centrą, kuris yra už 5 km. Nuostabu, bet tam tereikia vos kelių minučių! Manau, laiką itin taupantiems ir vertinantiems žmonėms tai ypač svarbu“, – sakė K. Kunigėlė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas2

Faktas2 portretas
Tikrai ne kelios, o mažų mažiausiai 10 min iki katedros savaitgalį, ne piko metu. Per kamščius - trigubai tiek. Išbandyta! P.S. Kodėl vystant tokį kvartalą nutylima apie mokyklą, kuriai netgi yra gretimais numatyta vieta?

mes

mes portretas
tai tikriausiai ne darbininkų kvartalas..?:):) na neblogai gyvena Wilniaus majonezas..:)

Faktas

Faktas portretas
Kai pastatysite namų kvartalą, kurio ne kiekvienas namas, bet kiekvienas gyventojas keliaus atskiru automobiliu – kelionė iki miesto ceentro truks jau tikrai ne 5 minutes :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių