Vilniuje keleivių patogumui atsiras vis daugiau švieslenčių viešojo transporto stebėjimui

Sostinės viešojo transporto keleiviai stotelėse pastebės vis daugiau švieslenčių, kurios realiu laiku rodo autobusų ir troleibusų maršrutų judėjimo laikus.

Naujausios įrengtos Pramogų arenos stotelėje Kalvarijų gatvėje (Santariškių kryptimi), Šv. Petro ir Povilo bažnyčios stotelėje Kosciuškos g. (centro kryptimi), Centro poliklinikos stotelėje Pylimo g. (stoties kryptimi) ir J. Tumo-Vaižganto stotelėje V. Kudirkos g. (oro uosto kryptimi).

Šiuo metu, kaip skelbiama „Susisiekimo paslaugų“ pranešime, Vilniuje keleivius informuojančios švieslentės veikia 61 stotelėje. Planuojama, kad per 2021-2022 metais jų mieste jau bus per 100, o iki 2030 metų skaičius pasieks 170.

„Patogūs ir aiškūs kelionės viešuoju transportu planavimo įrankiai, laukimo sąlygos, informacija apie autobusų ir troleibusų judėjimą čia ir dabar – tai svarbi visos keleivio patirties dalis, todėl jai skiriame daug dėmesio. Iš vykdomų apklausų matome, kad švieslentes stotelėse vilniečiai įvardija kaip vieną patogiausių būdų planuotis savo laiką, pasirinkti greičiausią kelionę viešuoju transportu. Vien per nepilnus metus visame mieste įrengėme dvidešimt modernių švieslenčių, o ir toliau vis daugiau jų pasitiks stotelėse“, – sako „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Švieslentės, pasak direktorės, ne tik pateikia duomenis, kokio maršruto ir kada į stotelę atvyks autobusas ar troleibusas. Taip pat keleiviai jose mato ir kitą aktualią informaciją – kuri viešojo transporto priemonė turi kondicionavimo sistemą, Wi-Fi ryšį, USB jungtį, ar autobusas bei troleibusas pritaikytas negalią turintiems keleiviams, ar galima vežti dviratį. Netrukus žadama pristatyti ir viešojo transporto užpildymo funkcionalumą, kuris bus vaizduojamas švieslentėse ir leis dar lanksčiau planuoti savo kelionę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių