Lietuvoje gyvenantys ukrainiečiai patyrė išpuolių: ką mes blogo padarėme?

  • Teksto dydis:

Vilniuje gyvenantis ir kariaujantiems tautiečiams čia pagalbą renkantis ukrainietis patyrė išpuolių. Subadytos kelių mikroautobusų padangos, praneša LNK.

Vilniuje gyvenantis ukrainietis rodė subadytas dviejų mikroautobusų padangas. Buvo subadyti ir trečio autobuso ratai, bet vyras jau spėjo juos pasikeisti. Reikia dirbti – ukrainietis sakė Lietuvoje įkūręs organizaciją pagalbai prieš Rusiją kariaujantiems tautiečiams.

Vyras mikroautobusais suaukotus daiktus gabena į Ukrainą. Grįždamas paima ir į Lietuvą atveža nuo karo bėgančių ukrainiečių. Ir taip kelis sykius per savaitę. Pasak vyro, padangų badytojas kitų mašinų nelietė, tik jo mikroautobusus.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Ukrainietis nusikaltėlį pamatė pats, atsitiktinai išėjęs vidurnaktį į balkoną.

„Aš iš balkono pamačiau. Ėmiau šaukti, ir jis pabėgo. Jis buvo su kauke ir gobtuvu. Pažinti jį sunku. Maždaug 30–35 metų amžiaus. Manau, kad specialiai taip padarė. Kiek mašinos čia stovėjo, niekada niekam nebadė padangų“, – įsitikinęs ukrainietis.

Vyras sakė, kad kitame sostinės rajone nukentėjo ir jo kolega iš organizacijos. Jam subadytos dviejų mikroautobusų padangos.

Supjaustė mums padangas. Mano draugui taip pat – dvi mašinos.

„Supjaustė mums padangas. Mano draugui taip pat – dvi mašinos. Bet ten dar vėliavas ukrainietiškas nuėmė, sulaužė“, – pasakojo vyras.

Ukrainietis mano, kad padangos subadytos dėl jo pagalbos kariaujantiems tautiečiams. Esą tik prasidėjus karui jis iš kai kurių kaimynų sulaukė pastabų dėl ukrainietiškos vėliavos mašinoje.

„Mano lengvojoje mašinoje anksčiau buvo Ukrainos vėliava su užrašu. Kaimynai paprašė, kad nuimčiau. Jie už Rusiją, jie palaiko Rusiją“, – kalbėjo jis.

Apie subadytas padangas buvo pranešta policijai. Ukrainietis sakė, kad jau sulaukė pagalbos. Žmonės pažadėjo sveikų padangų mikroautobusams.

„Neturiu žodžių. Nežinau, ką mes jiems blogo padarėme“, – pridūrė vyras.


Šiame straipsnyje: LNK turinyskaras Ukrainojeukrainietissubadė padangas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių