Vilniuje filmuojamas filmas „Vogti arklius“, numatomi eismo ribojimai

  • Teksto dydis:

Vilniuje norvegai ir lietuviai kuria bendros gamybos vaidybinį filmą pagal norvegų rašytojo romaną „Vogti arklius“.

Tai istorija apie herojų, kuris atsisveikina su miestu ir pasitraukia į miško namelį, į tipišką norvegišką vienumą. Būdamas šešiasdešimt septynerių, trokšta ramios ir išmintingos vienatvės – be muzikos, televizijos, su radijo žiniomis ir šunyte Lyra jis nori ramiai nugyventi jam skirtą laiką. Tačiau kaimynystėje taip pat gyvena vienišas vyriškis su šunimi. Tai – berniukas iš seniai praėjusios 1948-ųjų vasaros, po kurios viskas pakrypo kitaip. Šiame skandinaviškai tyliame, išmintingame, rūsčiame romane vėl atrandama išsiilgta šiaurietiška ramybė.

Vilniaus kino biuras informuoja, kad nuo spalio 27 d. 10 val. pradedami paruošiamieji darbai, o spalio 28 d. (sekmadienį) 8–20 val. filmuojant filmą „Vogti arklius“ Gedimino prospekto dalyje nuo J. Tumo-Vaižganto iki Jogailos gatvės bus draudžiamas transporto priemonių eismas, 12–17 val. trumpam (iki 3 min.) draudžiamas pėsčiųjų eismas.

Nuo spalio 27 d. 22 val. iki spalio 28 d. 17 val. rezervuojamos automobilių stovėjimo vietos prie pastatų A. Jakšto g. 27, A. Stulginskio g. 5, Vasario 16-osios g. 16 ir 40, sutvarkymo darbai bus atliekami iki spalio 28 d. 20 val.

Spalio 28 d. 8–20 val. draudžiamas transporto priemonių eismas Gedimino prospekto dalyje nuo J. Tumo-Vaižganto iki Jogailos gatvės ir prieigose. Darbų aptvėrimo zoną prašome apvažiuoti gretimomis gatvėmis, rekomenduojama J. Tumo-Vaižganto, A. Goštauto ir Vilniaus gatvėmis..



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių