Vilniuje fiksuojant daugiau besikreipusiųjų dėl gyvačių įkandimo, kitur tokių – vienetai

Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje šešiems žmonėms šiemet kreipusis dėl gyvačių įkandimo, kitose didžiųjų Lietuvos miestų ligoninėse fiksuojami vienetiniai atvejai.

„Išvis neturėjome (gyvačių įkandimo atvejų – BNS) praeitais metais. (Ankstesniais metais – BNS) gal nebuvo tiek daug, neatsimename, kad vienu metu tiek daug būtų“, – šią savaitę BNS sakė Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Vaikų skubiosios pagalbos intensyviosios terapijos ir konsultacijų skyriaus vedėja, vaikų ligų gydytoja Violeta Radžiūnienė.

Apie vieną tokių atvejų Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje pranešta praėjusį penktadienį, kai sostinės lopšelyje darželyje mažametei įkando angis.

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose 2024 metais dėl gyvatės įkandimo kreipėsi vienas vaikas, tarp suaugusiųjų neužfiksuota nė vieno atvejo.

Kaip BNS nurodė kitų didžiųjų Lietuvos miestų ligoninės, jose besikreipusiųjų dėl gyvačių įkandimų – vienetai: Klaipėdos vaikų ligoninėje pacientų su gyvačių įkandimais šiemet išvis nebuvo, o į Respublikinę Panevėžio ligoninę kreipėsi du dėl to nukentėję suaugusieji.

Tuo metu Kauno klinikos nurodė, jog šįmet fiksuoti keli tokie atvejai suaugusiesiems.

„Tačiau jų skaičius nėra didelis ar išsiskiriantis nuo, pavyzdžiui, praėjusių metų, pacientų būklė įprastai nebūna sunki“, – teigė Kauno klinikos.

Higienos instituto duomenimis, pernai dėl gyvatės įkandimo kreipėsi 32 žmonės, 2022 metais tokių asmenų buvo 45, o 2021 metais – 44.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių