Vilniuje per dvi dienas vakcinuoti 6 tūkst. gyventojų: liko dar 9,5 tūkst. laisvų vietų

Vilniuje per pirmadienį ir antradienį vakcinuoti 6 tūkst. gyventojų, šiuo metu dar liko dar 9,5 tūkst. laisvų vietų, BNS informavo savivaldybė.

Kaip BNS tvirtino sostinės mero atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius, Vilniui pirmadienį gavus  44,9 tūkst. „Pfizer“ vakcinų siuntą, ji pradėta naudoti antradienį – pirmadienį dar buvo skiepijama  iš anksčiau turėtomis „Pfizer“ ir „AsraZeneca“ vakcinomis.

Beveik 30 tūkst. dozių iš naujosios siuntos savivaldybė numačiusi skirti vakcinavimui pirmąja, dar apie 15 tūkst. – antrąją doze.

„Per dvi dienas išskiepyta per 6 tūkst. dozių. Šiuo metu Vilniuje užsiregistravę 31 tūkst. žmonių pirmajam ir antrajam skiepui. Sistemoje yra dar apie 9,5 tūkst. laisvų laikų, tai labai kviečiame visas prioritetines grupes ir 55-erių bei vyresnius. Manome, kad pavyks panaudoti visus Vilniui skirtus skiepus“, – teigė K. Vaitkevičius.

Sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį pranešė, kad dėl sudėtingos epidemiologinės situacijos Vilniuje nuspręsta perskirstyti vakcinų siuntas ir skirti sostinės vakcinacijos centrams beveik pusę visų naujai gautų „Pfizer“ vakcinų, t. y. 46,5 tūkst. dozių, nors beveik 20 tūkst. iš jų buvo numatyta kitoms savivaldybėms – tai papiktino jų vadovus.

Pati savivaldybė skelbia, kad jos vakcinacijos centrams paskirstyta 44 892 dozės, likusios vakcinų dozės, pasak savivaldybės, greičiausiai turėjo pasiekti Santaros klinikas.

Skiriasi ir skelbiami paskiepytųjų Vilniuje duomenys: Statistikos departamentas nurodo, kad pirmadienį ir antradienį abiem dozėmis vakcinuota 4650 asmenų, savivaldybė – kad 6 tūkstančiai.

K. Vaitkevičius sako, kad skirtumai susidaro, nes Statistikos departamentas įtraukia tik duomenis apie Vilniuje registruotus gyventojus.

„Vilniuje yra apie 100 tūkst. žmonių, kurie nėra deklaravę gyvenamosios vietos sostinėje. Todėl dalis paskiepytų asmenų statistikoje registruojami kaip kitų miestų paskiepyti asmenys“, – sakė jis.

Šiuo metu Vilniuje kviečiami skiepytis vyresni nei 55-erių asmenys, taip pat likusieji 65-erių ir vyresni bei kiti gyventojai pagal nustatytą prioritetą – mokytojai, abiturientai, sergantieji lėtinėmis ligomis, socialinių paslaugų teikėjai, diplomatai, pareigūnai, kontaktinį darbą dirbantys prekybos sektoriaus darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių