Valdovų rūmuose įteikti Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Valdovų rūmuose išdalyti Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai, antradienį pranešė Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba.

Pasak kontrolierės Birutės Sabatauskaitės, šie apdovanojimai – ne tik šventė, bet ir praėjusių dvejų metų veidrodis, atspindintis iššūkius, su kuriais teko susidurti žmogaus teisių lauke.

„Nominacijose išskirtos iniciatyvos įrodo, kad mūsų visuomenė kūrė ir tęsė ilgalaikes iniciatyvas, ieškojo naujų būdų siekiant įstatyminių pokyčių, gerinant žmogaus teisių užtikrinimą bei skubiai reagavo į iškilusias krizes – nuo pandemijos iki migrantų situacijos Baltarusijos pasienyje“, – sakė B. Sabatauskaitė.

Svarbiausi žmogaus teisių apdovanojimai Lietuvoje teikiami už nuopelnus lyčių lygybės, tautų dialogo, LGBTI+ lygiateisiškumo, amžiaus, negalios, religijų ir įsitikinimų, metų proveržio bei pagarbos žmogui srityse.

„Metų proveržio“ apdovanojimas šiemet įteiktas Rasai Račienei. „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ narė apdovanota už nutrauktą tylą ir pagalbą tėvams, auginantiems LGBTQ+ vaikus, inicijuojant LGBTQ+ bendruomenę palaikyti kviečiantį laišką ir susitikimą su prezidentu Gitanu Nausėda. R. Račienei taip pat atiteko ir „Vaivoryšktės apdovanojimas“.

„Lyčių lygybės“ apdovanojimas atiteko lyčių lygybės ekspertei Rugilei Butkevičiūtei. Ji apdovanota už smurto jaunimo romantiniuose santykiuose problemos analizę ir priemones jai spręsti.

Kaip pranešė tarnyba, „Tautų dialogo“ apdovanojimą gavo iniciatyva „Mokytojai pabėgėliams“. Mokytojus savanorius subūrę iniciatyvos autoriai pagerbti už prieglobsčio prašytojų stovyklose gyvenančių vaikų švietimą ir emocinį palaikymą.

Apdovanojimas „Geriausias amžius – mano amžius“ įteiktas projekto „Gedimino legionas“ organizatoriams. Iniciatyvos autoriams apdovanojimas skirtas už susitelkimą koronaviruso pandemijos metu ir pagalbą vyresnio amžiaus vilniečiams.

„Įveiktos kliūties“ apdovanojimas atiteko socialinei įdarbinimo agentūrai „SOPA“, už žmonių su negalia įvaizdžio darbo rinkoje keitimą padedant jiems įsidarbinti.

„Religijų ir įsitikinimų įvairovės“ apdovanojimą gavo Lietuvos Caritas. Organizacija apdovanota už įvairialypę pagalbą pabėgėliams ir migrantams nepaisant jų išpažįstamos religijos.

„Pagarbos žmogui“ apdovanojimas įteiktas iniciatyvos „Stiprūs kartu“ autoriams, kurie suvienijo savanorius, norinčius padėti žmonėms koronaviruso pandemijos akivaizdoje.

Nacionalinių lygybės ir įvairovės apdovanojimų, kuriuos organizuoja Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba kartu su nacionaline LGBT teisių organizacija „LGL“, Lietuvos negalios organizacijų forumu ir Moterų informacijos centru, laureatai išrenkami sudėjus visuomenės bei ekspertų komisijos balsus.

Dėl pandemijos pernai renginys nevyko, todėl šiemet asmenys, organizacijos ir iniciatyvos pagerbti už praėjusių dvejų metų nuopelnus, pranešė tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joris

Joris portretas
Oi kokios visos panašiai ištinusios,net bloga darosi žiūrint.

ajai

ajai portretas
"Garbingiausia" viešnia, žinoma, nesugebėjusi vaiko normaliai užauginti mamulė

Flurona

Flurona portretas
Leftistai degs pragare
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių