Vilniuje atsiras V. Pociūno vardu pavadinta gatvė

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Pilaitės mikrorajone šiuo metu bevardei gatvei bus suteiktas Baltarusijoje žuvusio Valstybės saugumo departamento (VSD) karininko Vytauto Pociūno vardas.

Sostinės savivaldybės taryba trečiadienį tokiam siūlymui vienbalsiai pritarė praėjus dienai nuo V.Pociūno žūties dešimtmečio minėjimo.

„Vytautas Pociūnas – vilnietis, mokslininkas, skyręs savo gyvenimą atkurtos valstybės gynimui. Pavadindama sostinės gatvę V.Pociūno vardu ir taip pagerbdama žuvusio pulkininko atminimą, Vilniaus taryba atkuria teisingumą ir tam tikrą mūsų valstybės moralinį matmenį“, – savivaldybės pranešime cituojamas siūlymo autorius, tarybos narys Darius Kuolys. 

Anksčiau BNS idėjos iniciatorius sakė, kad dėl sprendimo V.Pociūno vardą suteikti gatvei, netoli kurios statomas naujas Valstybės saugumo departamento pastatas, tartasi su saugumo pulkininką pažinojusiais žmonėmis – režisieriumi Jonu Jurašu, profesoriais Irena Veisaite ir Antanu Kulakausku, kitais inteligentais. 

Lietuvos savanoris, parlamento gynėjas, Valstybės saugumo departamento pulkininkas, diplomatas, eidamas pareigas Breste žuvo 2006-ųjų rugpjūčio 23-iosios naktį, iškritęs iš devinto aukšto viešbutyje. Už darbą Valstybės saugumo departamente buvo apdovanotas Vyčio kryžiaus ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi, pažymima savivaldybės pranešime.

Generalinė prokuratūra dukart buvo pripažinusi, kad ši mirtis buvo nelaimingas atsitikimas, tačiau teismo nurodymu ikiteisminis tyrimas kelis kartus buvo atnaujinamas. Pastarąjį kartą tarp kitų versijų tirta ir nužudymo versija Tačiau 2013 metais Generalinė prokuratūra vėl paskelbė neradusi nusikaltimo požymių. Anot prokurorų, V. Pociūnas mirė nuo traumų, gautų iškritus pro devinto aukšto langą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

REZIUMĖ

REZIUMĖ portretas
Lietuvos teisėsaugai yra gėda, kad iki šiol nenustatė jo žūdikų. Ne geriau kaip Maskvoje su tais tyrimais.

Įrodymas

Įrodymas portretas
Tai dar kartą įrodo, kad jis žuvo kitokiu būdu, negu skelbiama "tyrėjų".

tai gal geriau

tai gal geriau portretas
atnaujinkite tyrimą, suraskite žudikus ir įvardinkite, pagaliau, kas nužudė ATA Pociūną.Tauta jau nemažai laiko laukia...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių