Vilniečiams rekomenduojama skiepui nuo COVID-19 ir testui registruotis iš anksto

  • Teksto dydis:

Augant ir testavimo, ir vakcinacijos apimtims, Vilniaus miesto savivaldybė pataria gyventojams taupyti savo ir kitų laiką – registruotis reikiamai procedūrai, kad niekam nereikėtų laukti eilėse.

Daugėja testavimui skirtų laikų, bet prie testavimo punkto V. Gerulaičio g. 1 vis vien driekiasi eilės? Tokia situacija pastarąjį savaitgalį buvo Vilniuje. Nuo šio pirmadienio dienos vietų skaičius testavimo punkte padidintas nuo 2200 iki beveik 2700, tačiau pastebima, kad vilniečiai testuotis masiškai traukia be eilės, o tai tampa papildomu iššūkiu ne tik dirbantiesiems testavimo punkte, bet ir testuotis paskirtu laiku atvykusiems gyventojams.

„Aptarnaujami bus tik jiems paskirtu laiku atvykstantys asmenis, todėl tie, kurie atvyko per anksti, arba nesiregistravę, gali būti paprašyti atvykti jiems paskirtu laiku. Gyventojams reikia įsivertinti, ar nesiregistravusiems testui apsimoka rizikuoti bei gaišti laiką eilėje, jei atvykus iki apsaugos posto bus paprašyti apsisukti“, – sako Vilniaus visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ vadovė Guoda Ropaitė-Beigė.

Testavimo punkte dirbanti komanda deda visas pastangas ir ieško sprendimų, kad simptomus jaučiantys gyventojai galėtų testą gauti tą pačią dieną. Tam reikalinga ne tik infrastruktūra, bet ir gyventojų supratimas, kad testai atliekami tik iš anksto užsiregistravus čia.

Yra ir dar viena išeitis – skiepas, kuris padeda ne tik išvengti sunkių COVID-19 ligos formų, bet ir sumažina testavimo poreikį.

Išsirinkti arčiausiai namų ar darbo esančią skiepijimo vietą galite iš beveik pusšimčio įstaigų: https://vakcina.vilnius.lt/

Pastebint vėl augančius vakcinacijos skaičius, kurie lapkričio 3 d. pasiekė rugsėjo pradžios srautą – beveik 3 tūkst. skiepų per dieną, – gyventojams rekomenduojama į LITEXPO vakcinacijos centrą (Laisvės pr. 5) atvykti iš anksto užsiregistravus Karštosios linijos numeriu 1808.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Imuni

Imuni portretas
Cha cha cha, avinus toliau bado. Siulau is kart registruot ir 4,5 ir.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių