Vilniečiai senjorai kviečiami tapti šeimininkų netekusių gyvūnų globėjais

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybė kviečia senjorus tapti šeimininkų netekusių augintinių globėjais. Jų priežūrai savivaldybė suteiks visas priežiūros priemones, pasirūpins pašaru ir kraiku, prireikus, veterinarinėmis paslaugomis.

„Apie augintinį svajojantys, tačiau įsipareigoti nenorintys sostinės senjorai galės bent laikinai globoti keturkojį gyvūną. Vyresni augintiniai jau nėra itin aktyvūs, tad galėtų puikiai sutarti su garbaus amžiaus šeimininkais. (...) Rūpindamiesi visaverčiu sostinės senjorų užimtumu ir kokybišku laisvalaikiu, suteiksime visą reikalingą pagalbą, kad senjorams pasirūpinti augintiniais būtų kuo lengviau“, – sakė Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

Skelbiama, kad 65 metų ir vyresni senjorai gali tapti pasirinkto gyvūno laikinaisiais globėjais. Jiems tereikia atvykti į Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Grinda“ administruojamus gyvūnų globos namus, išsirinkti norimą augintinį bei sudaryti laikinosios gyvūno globos sutartį.

Augintinio išlaikymu, gyvūno būkle bei veterinarine priežiūra ir toliau rūpinsis gyvūnų globos namai, o gyvūno globėjas jį vedžios, leis laisvalaikį. Jei senjoras nebegalėtų pasirūpinti keturkoju, jis sugrįžtų į prieglaudą.

Pagal „Senjoras – senjorui“ programą, šiuo metu senjorams laikinai globoti galėtų būti patikėta 21 Vilniaus gyvūnų globos namų keturkojis – 11 šunų ir 10 kačių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Močiutė

Močiutė  portretas
O kuom tas mano šunelis blogesnis už Vilniuje iš prieglaudos? Kainos pakilo, tai, kad metu jo lauk, dar ir diskriminacija..vieniems duos pagalbos, kitiems ne..

Puiki iniciatyva

Puiki iniciatyva portretas
Tik reiktu tarnyboms pasidometi, ar pensininkai tinkamai elgiasi su vargsais gyvuneliais naslaiciais. Ar ju neskriaudzia, ar nemarina badu, ar juos myli. Tik tokiu atveju, reguliariai priziurint galima patiketi gyvuneli zmonems.

Ina

Ina portretas
Kaip gerai sugalvojo pensininkai prižiūrės gyvūnus ogudručiai pinigus šlamš tai jei jau pensininkas prižiūri tai jam ir sumokėsite bus uždarbis
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių