Vilniečiai nustėrę: vietoj parduotuvės po langais išdygo laidojimo namai

  • Teksto dydis:

Šarvojimo salę vietoj parduotuvės Vilniuje įrengusiai įmonei gresia iki devynių tūkstančių eurų bauda, praneša LNK žinios.

„Darėme viską paskaičiavę, įsivertinę ir taip, kaip priklauso, kad kai pastatome, kad viską žinotume, kad esame ramūs ir kad mūsų negalima priversti tos veiklos nevykdyti“, – sakė „Ligamio“ vadovas Juozas Čiplys.

Štai taip beveik prieš tris mėnesius kalbėjo pastatytų laidojimo namų sostinės Pašilaičių mikrorajone savininkas. Laidojimo namai jau buvo pradėję veikti, tačiau jų darbą, kitaip nei planavo verslininkai, sustabdė Statybų inspekcija.

„Buvo nustatyta, kad sklype vykdoma statyba turint statybą leidžiantį dokumentą, bet pažeidžiant esminius statinio projekto sprendinius, t. y. pakeitus statinio dalies patalpų paskirtį“, – aiškino Statybų inspekcijos atstovė Anastasija Moisejenkova. 

Kitaip sakant, pastato savininkai turėjo leidimą statyti prekybos paskirties statinį, o išdygo laidojimo namai. Anot Statybų inspekcijos, verslininkai, neatsiklausę gyventojų, vieną dieną pakeitė vienos patalpos paskirtį į ritualinių paslaugų. Už savavališkas statybas gresia bauda iki devynių tūkstančių eurų.

„Labai ciniškas pavyzdys kaip buvo bandoma apeiti procedūras, išvengti visuomenės derinimo procedūrų. Matau ir galimo piktnaudžiavimo iš valstybės institucijos“, – sakė Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas.

Išties kilus skandalui Statybų inspekcija dėl laidojimo namų vienam iš savo darbuotojų už tarnybinį nusižengimą skyrė papeikimą. 

„Inspektorius nepatikrino, ar pakeitus statinio projekto sprendinius, reikėjo gauti naują statybos leidimą. Pripažinta, kad inspektorius pažeidė statybos valstybinę priežiūrą“, – sakė A. Moisejenkova.

Anot Statybų inspekcijos, laidojimo namų savininkai, norėdami įteisinti patalpas dabar turi kreiptis į savivaldybę ir atlikti visuomenės informavimo procedūrą, t. y. gauti žmonių sutikimą. Tačiau šie laidojimo namų po savo langais matyti nenori.

„Nelabai norėčiau, nes va, čia, šalia, yra žaidimų aikštelė, kur mano sūnus ateina važinėti, ten irgi dar mažesnių vaikų aikštelė ir jeigu čia su karstais pradėtų važiuoti... Na, kažkaip...“ – svarstė jauna moteris.

„Čia – vaikų žaidimų aikštelė, parduotuvės aplinkui. Daug žmonių vaikšto ir turi praeiti pro tą. Tokia niūri nuotaika. Nors reikalinga, aišku, bet tikrai ne vieta čia“, – antrino kalbintas vyras.

„Na, tikrai čia netinkama vieta, nes ir maistą priešais gamina. Čia parduotuvė, čia – kavinė. Tikrai buvau apakęs, kai pamačiau, kas čia iš tikrųjų pastatyta“, – samprotavo kitas pašnekovas.

„Reikėtų tą firmą kažkaip nubausti. Jei taip keičiama, tai, žinote, čia galima padaryti, ką tik nori. Čia yra betvarkė“, – piktinosi kitas vyras.

Tik viena sutikta moteris dėl laidojimo namų pajuokavo: „Visi patogumai – čia gyvenu, čia ir laidojimo namai. Kai suėjo 90 metų, vasarą, mano garbei atidarė šituos laidojimo namus. Dėkoju“, – šmaikštavo ji.

Žurnalistai mėgino susisiekti su „Ligamio“ vadovu, tačiau jo atstovas perdavė, kad vadovas užimtas ir atsakyti į klausimus neturi laiko.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zinau

Zinau  portretas
Tegu patikrina sitos imones sasajas su traku nusikalteliu narkeviciumi pravarde narkusa

Sena va

Sena va portretas
Tiesiog gera investicija šitokių metų.

prognozė

prognozė portretas
jaučia, kad mirčių nuo viruso tik daugės
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių