Vilniečiai dar gali siūlyti kandidatus Šv. Kristoforo apdovanojimams

  • Teksto dydis:

Sausio 25 dieną, švenčiant Vilniaus miesto 698-ąjį gimtadienį įvyks ketvirtieji Šv. Kristoforo apdovanojimai. Juose, kaip ir kasmet, bus apdovanoti Vilniaus miesto vardą garsinantys miestiečiai. Savo kandidatus į šį prestižinį apdovanojimą vilniečiai raginami pateikti iki gruodžio 7 dienos.

Kiekvienais metais Šv. Kristoforo statulėlės įteikiamos miestiečiams, kurie garsina Vilniaus vardą Lietuvoje ir pasaulyje. Šį apdovanojimą jau yra atsiėmęs treneris Kęstutis Šapka, startuolio „Vinted“ kūrėjai Milda Mitkutė, Justas Janauskas, Mantas Mikuckas bei Lietuvą visame pasaulyje išgarsinusios menininkės Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė ir Lina Lapelytė.

Kiekvienais metais nominacijos miestiečiams yra teikiamos už nuopelnus mokslui, teisėsaugai, švietimui, kultūrai ir menui, Vilniaus istorinei atminčiai, sportui, verslui, turizmo plėtrai, labdarai, už pasiekimus architektūros srityje ar kitoje pačių žmonių pasiūlytoje srityje.

„Apie šį apdovanojimą anksčiau nebuvau girdėjusi, tačiau supratusi, kokių nominantų tarpe buvome pagerbtos, ir kad tai būtent Vilniaus miesto apdovanojimas – pajaučiau ypatingą dėmesį. Dėmesį iš bendruomenės, kuri man yra be galo svarbi“, – teigia menininkė Lina Lapelytė.

Lina Lapelytė kartu su kolegėmis Rugile Barzdžiukaite ir Vaiva Grainyte Šv. Kristoforo apdovanojimą atsiėmė už gautą Venecijos bienalės auksą. Jų sukurta opera-performansas „Saulė ir jūra“ tapo visame pasaulyje Lietuvos ir Vilniaus vardą garsinančiu kūriniu.

Mano nepriklausoma kūrybinė veikla prasidėjo būtent Vilniuje, čia susitikti žmonės tapo mano bendražygiais ir mokytojais.

Kaune gyvenusi kompozitorė bei muzikantė L. Lapelytė sako, kad Vilnius jai augant buvo tam tikra siekiamybė.

„Visada žinojau, kad tai yra tas miestas, kuriame norėčiau studijuoti. Dar gyvendama Kaune dažnai atvykdavau į Vilniaus kultūrinius renginius – festivalį „Kino pavasaris“, parodas, atviros Lietuvos fondo bei Prancūzų instituto programas“, – pasakoja kūrėja.

„Mano nepriklausoma kūrybinė veikla prasidėjo būtent Vilniuje, čia susitikti žmonės tapo mano bendražygiais ir mokytojais. O dalis žmonių iš Kauno buvo vėl iš naujo sutikti Vilniuje – jau kitokiose aplinkybės, šiek tiek paaugus“, – sako Lina.

Tarp Vilniaus ir Londono gyvenanti menininkė, teigia, kad Vilnius yra smalsių ir svarbiausia rūpestingų žmonių miestas bei džiaugiasi vis labiau matoma ir girdima vilniečių atsakomybe už savo miestą.

„Dažnai įžvelgiu Vilniaus ir Londono paralelę – Londonas išsiskiria savo tolerantiškumu, noru pažinti kitą, niekada ten nesijaučiau svetima. Taip pat ir Vilniuje niekada nesijaučiau svetima – tai miestas, kuris laukia idėjų, nori pažinti, yra atviras ir tolerantiškas. Didelė dalis vilniečių yra žmonės iš visos Lietuvos, kurie Vilniuje atsirado vedini to paties smalsumo ir atvirumo, tad jie ir toliau formuoja tolerantiško ir veržlaus miesto veidą“, – sako menininkė L. Lapelytė.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius ragina nepamiršti tų, kurie savo darbais prisideda prie pokyčių Vilniuje. „Mieste kasdien padaromi tūkstančiai gerų darbų – ne visus juos galime pastebėti, todėl prašome pagalbos atkreipiant dėmesį į tuos, kurie verti šio puikaus apdovanojimo“, – sako meras.

Nominantus, kurie, Jūsų nuomone, labiausiai nusipelnė apdovanojimo už sako veiklą 2020 metais, galite siūlyti iki gruodžio 7 dienos užpildę formą čia arba svetainėje www.vilnius.lt skyrelyje „Apdovanojimai Šv. Kristoforo statulėlėmis“. Tą taip pat galite padaryti el. pašto adresu kulturos@vilnius.lt arba paštu adresu:

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriui

Apdovanojimų Šv. Kristoforo statulėlėmis sekretoriatui

Konstitucijos pr. 3, LT-09601 Vilnius

Medžiaga parengta pagal Vilniaus miesto savivaldybės užsakymą. Turinys apmokėtas. #MesEsameVilnius



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
geriausiai tiktu sostines meras,jis garsino sostine su papludimiu kuri ir uzsienio tv rode,dar ir dviraciu taku sostineje nutiese
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių