Vilniaus Žirmūnų gyventojai naują atstovą į Seimą turbūt rinks rugsėjo 8 dieną

  • Teksto dydis:

Vilniaus Žirmūnų rajono gyventojai naują atstovą į Seimą tikriausiai rinks rugsėjo 8 dieną, sekmadienį pranešė Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė.

2016-ųjų Seimo rinkimuose Žirmūnų apygardoje laimėjo Aušra Maldeikienė. Prieš savaitę ji buvo išrinkta į Europos Parlamentą.

Vyriausioji rinkimų komisija jau anksčiau patvirtino, kad rugsėjo 8-ąją bus renkami Seimo nariai Gargžduose ir Žiemgalos apygardoje, kuri apima Pakruojį, Joniškį ir dalį Šiaulių rajono.

Čia anksčiau išrinkti politikai Seimo nario mandatus iškeitė į mero pareigas – „valstietis“ Bronius Markauskas tapo Klaipėdos rajono meru, liberalas Vitalijus Gailius ėmė vadovauti Joniškio savivaldybei.

„Mano siūlymas būtų suorganizuoti juos (rinkimus Žirmūnuose) kartu su rugsėjo 8 dienos rinkimais, kur vyksta vietoj išrinktų Seimo narių V. Gailiaus ir B. Markausko. Taip būtų geriau iš organizacinės ir finansinės pusės“, – sekmadienio vakarą Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdyje sakė L. Matjošaitytė.

Galutinis formalus sprendimas bus priimtas vėliau, kai A. Maldeikienė oficialiai atsisakys Seimo nario mandato.


Šiame straipsnyje: žirmūnairinkimaiSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Zirmunu apylinke neitu i pakartotinus rinkimus ir tada issisprestu problema.

Juozas

Juozas portretas
PONAI, ar normalu valstybei i ta pacia seimo nario vieta rinkti kita nari isleidziant visu zmoniu biudzeta. Galu gale , kodel tas seimo narys negali dirbti iki kadencijos pabaigos, o ne ieskoti amenines naudos. Kur tokiu politiku deklaruojama IDEJINE SAZINE, MORALE . Pamato pinigus ir alpstama.

...

... portretas
Konstitucija išrinktajam GARANTUOJA 4 (keturis) metus seimavimo, ir tai - TEISĖTI rinkėjų lūkesčiai; Seimo sąstatą reikia atnaujinti PASTOVIAI (tarkim, pavasarį ir rudenį), o pačio Seimo darbą padaryt PASTOVŲ (permanentinį) be jokių skirstymų į sesijas, be jokių 'atostogų'! Beje, tada ir išrinktųjų atšaukimas taptų normaliu veiksmu - TIK tuomet galėsim tikėtis kad tie išrinktieji IŠTIES dirbtų MUMS.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių