„Vilniaus viešajame transporte“ už savo automobilių naudojimą – kelių šimtų eurų išmokos

  • Teksto dydis:

Bendrovėje „Vilniaus viešasis transportas“ savo automobilius darbo reikalais naudojantiems vadovams per mėnesį skiriama nuo 647 eurų siekianti kompensacija.

Kaip penktadienį skelbia naujienų portalas „15min“, įmonės ir jos skyrių direktoriams per mėnesį kompensuojama iki 100 litrų, daugeliui kitų darbuotojų – iki 75 litrų degalų.

Automobilių nuomai bendrovės skiriamos sumos siekia 647 arba 746 eurus per mėnesį asmeniui.

„Vilniaus viešojo transporto“ Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Gintarė Žalytė-Štarienė portalui patvirtino, kad ši informacija teisinga.

Jos duomenimis, dabar automobilių nuomos sutartys sudarytos su 21 darbuotoju. Kompensacija yra skiriama darbuotojui už tai, kad jis darbo reikalais naudojasi asmeniniu automobiliu.

Pasak G. Žalytės-Štarienės, atlikus rinkos tyrimą nuspręsta, kad ekonomiškai naudingesnis ir racionalesnis yra ne tarnybinių automobilių įsigijimo, o asmeninių kompensavimo variantas, sudarant transporto priemonių nuomos sutartis su darbuotojais.

„Be to, svarbu paminėti, kad pasirinkus kompensavimo variantą visa atsakomybė ir absoliučiai visos patiriamos išlaidos, tokios kaip privalomasis draudimas, remonto išlaidos, priežiūra ir pan., tenka automobilio nuomotojui“, – publikacijoje cituojama ji.

Bendrovės atstovė „15min“ nurodė, kad valdybos nutarimu šių metų birželį pakeisti įmonės nuostatai, išplečiant darbuotojų, su kuriais sudaromos automobilių nuomos sutartys, ratą ir įtvirtinant maksimalius nuomos dydžius.

Sostinės savivaldybės valdomas „Vilniaus viešasis transportas“ yra didžiausias keleivių vežimo paslaugos teikėjas Vilniaus mieste, įmonėje dirba beveik 2 tūkst. darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių