Vilniaus valdantieji sutarė: koalicija bus be „valstiečių“ ir A. Zuoko

Vilniaus valdantieji baigė derybas dėl koalicijos ir tikisi sutartį pasirašyti šį ketvirtadienį, BNS patvirtino Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Anot jo, į koaliciją sostinės savivaldybės taryboje jungsis 18 narių turintis mero Remigijaus Šimašiaus komitetas, taip pat devyni konservatoriai, šešis mandatus gavę Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) ir Rusų aljanso atstovai bei penki „darbiečiai“. Tokiu atveju koaliciją sudarys 39 tarybos nariai iš 51.

„Ketvirtadienį (tikimės pristatyti programą – BNS), nes kol parašai nesudėti, nesinorėtų pasakyti to, ko nebus. Bet iš principo viskas yra suderėta“, – BNS sakė L. Kvedaravičius.

Jis nedetalizavo, dėl kokių programinių nuostatų ir postų suderėta su partneriais.

Kaip ir teigta anksčiau, opozicijoje liks buvusio mero Artūro Zuoko sąrašas „Laimingas Vilnius“, taryboje turėsiantis 10 mandatų, taip pat opozicijoje dirbs trys „valstiečiai“.

Iš principo viskas yra suderėta.

BNS žiniomis, į vicemerus bus siūloma dabartinė mero pavaduotoja LLRA atstovė Edita Tamošiūnaitė, taip pat buvęs šios kadencijos vicemeras iki konservatoriams pasitraukiant į opoziciją Valdas Benkunskas.

R. Šimašiaus liberalai, pasiryžę tiesiogiai vadovauti švietimui, vietoje dabartinio vicemero Lino Kvedaravičiaus, žada deleguoti dabartinį Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininką Vytautą Mitalą.

R. Šimašius jau anksčiau yra įvardijęs, jog administracijos vadovu išliks dabartinis direktorius Povilas Poderskis.

Keli skirtingų frakcijų šaltiniai BNS patvirtino, jog į administracijos direktoriaus pavaduotojus tikimasi siūlyti taip pat dabartinę P. Poderskio pavaduotoją, LLRA atstovę Danuta Narbut.

Naujas veidas pavaduotojo poste turėtų būti į tarybą perrinktas konservatorius Adomas Bužinskas. Jei naujoji taryba tam pritartų, jis turėtų atsisakyti mandato, o vietoje šio politiko į tarybą patektų už brūkšnio likęs Liutauras Kazlavickas.

Dar viena administracijos direktoriaus pavaduotojo pozicija priklausys R. Šimašiaus atstovams. Svarstoma, jog šias pareigas galėtų užimti į tarybą neperrinkta R. Šimašiaus komiteto atstovė Rita Balčiūnienė.

Sostinės savivaldybės taryba trečiadienį renkasi į paskutinį posėdį, naujai išrinkti politikai pirmąkart posėdžiaus balandžio 24-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juokas

juokas portretas
kaip gelele sake renku dirbancius ir nevagiancius ot juokas net susirietus

Zoro

Zoro portretas
Kaunieciams Dievas pasiunte Simasiu :). Nepaeme valstieciu, gudru, saunuolis!!! Dabar vyriausybes pinigeliai tekes aisku kur, o jis gales toliau tujas pjaut... Aciu.

zodziu ..tratins vienas kita

zodziu  ..tratins  vienas  kita   portretas
per subine be valstieciu ysikisimo ,o Zuokas zvake laikys...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių