Vilniaus savivaldybė iš socialdemokrato E. Šablinsko reikalauja 700 tūkst. litų

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybė siekia iškraustyti parlamentarą socialdemokratą Eduardą Šablinską iš buto sostinės centre Stiklių gatvėje ir prisiteisti 700 tūkst. litų nuompinigių.

Jau 18 metų E.Šablinskas laikosi nuomonės, kad butas yra jo, tuo tarpu savivaldybė tvirtina priešingai, šeštadienį pranešė LNK televizijos žinios.

Vilniaus savivaldybė dėl šio buto su E.Šablinsku bylinėjasi jau keliolika metų. "Buvo tiesiog garantiniai raštai išduoti 1996 metais, mes manome, kad tie garantiniai raštai buvo laikino pobūdžio, o ponas Šablinskas traktuoja, kad jie suteikia teisę gyventi nuolatinai", - sakė Vilniaus miesto savivaldybės Teisės departamento direktorius Edvardas Varoneckas.

Dar 2002 metais sostinės meras Artūras Zuokas kreipėsi į prokuratūrą, tvirtindamas, kad E.Šablinskas butą užgrobė - anuomet buvęs senamiesčio seniūnu pasinaudodamas tarnybine padėtimi savo seną butą iškeitė į esantį pačiame senamiesčio centre.

Nors E.Šablinskas nėra buto privatizavęs, tvirtina, kad tai - jo nuosavybė. E.Šablinskas sako, kad konfliktas su savivaldybė kilo, nes namą norima parduoti verslininkams. "Mums šimtą kartų buvo siūlyta - geruoju ieškokitės, kur norite, duosim, tai čia nesuprantama, čia duosiu, čia metu lauk", - sakė E.Šablinskas.

Seimo nariui niekaip per teismus nepavyksta susitvarkyti nuosavybės dokumentų, o savivaldybė už butą skaičiuoja nuompinigius, dėl jų pareikštas ieškinys. "Mes esam pareiškę ieškinį teisme, jei neklystu, suma yra netoli 700 tūkst. litų nuostolių atlyginimo, kad naudojasi savivaldybei priklausančiu butu", - sakė E.Varoneckas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip

Kaip portretas
komunistas,taip vagis.Gerai išmoko didžiausio Lietuvos vagies-draugo AMB pamokas.

kisene

kisene portretas
politikai -saziningi verslininkai, o kad jam niekas nepranese apie tai, kad reikia savo nuosavybes dokumentus tvarkytis, tai cia jis gali i teisma kreiptis ir zuoka i teisma paduot...del kakokios tai smulkmenos-buto senamiescio centre toki triuksma kelt!gi ne 200 mln. is valstybes pagrobe...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių