Vilniaus rajono gyventojai negauna vietų į lietuviškas darželių grupes

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajono gyventojai tvirtina susiduriantys su sunkumais, kai nori leisti vaikus į lietuviškas grupes darželiuose ar lietuviškas mokyklas, skelbia LNK televizija.

Pasak televizijos kalbintų tėvų, bendruomenės atstovų Rastinėnuose ir Riešėje, lietuviškų darželio grupių rajone yra tik kelios, eilėse jose tėvams tenka laukti keletą metų, todėl dažnai rajono gyventojai nusprendžia registruoti gyvenamąją vietą Vilniaus mieste ir ten leisti vaikus.

Gyventojai teigia, jog prašymus įkurti darželį lietuvių kalba savivaldybė ignoruoja. Riešės bendruomenės pirmininkas Artūras Želnys sako, kad nesant centralizuoto dokumentų priėmimo, pačiuose darželiuose prašymus lietuvių kalba apskritai atsisakoma priimti. Teigiama, kad Riešėje į lietuviškas grupes eitų apie 600 vaikų, Rastinėnuose – apie 100.

Studentų bendrabučio pirmajame aukšte veikianti Buivydiškių pradinė mokykla skundžiasi perpildytomis klasėmis, kai greta esančios lenkiškos mokyklos esą veikia žymiai geresnėmis sąlygomis.

Rajono savivaldybės švietimo skyriaus atstovai sako, kad prašomi įrengti lietuviški moduliniai darželiai gali neatitikti higienos normų, tuo metu Buivydiškių mokyklai žadamos geresnės sąlygos.

Savivaldybės opozicija įsitikinusi, kad tokia situacija, kai lietuviškai kalbantys rajono gyventojai registruojasi Vilniuje, suinteresuota savivaldybę kontroliuojanti Lietuvos lenkų rinkimų akcija, nes tai užtikrina jų perrinkimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Slekta

Slekta portretas
Wilna nasa,ko dar norit xalopai.

Tuteišas

Tuteišas portretas
Tai Lietuva jau Lenkijos provincija? Kaip aš tą įvykį pramiegojau?

Vladas

Vladas portretas
Kiek jau metu yra kalbama apie šitą problema? Jeigu jos nesprendžia rajono valdžia ,tai ką veikia, Svietimo ministerija,kur žiūri vyriausybės atstovas Vilniaus apskričiai ? Reikia jau būti paskutiniais Lopais ir nusmurgeliais,kad nusigyventi iki tokio apgailėtinos lygio,kai yra faktiškai tyčiojamasi Iš žmonių.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių