Vilniaus oro uoste – originalus margutis iš lėktuvu draudžiamų gabenti daiktų

  • Teksto dydis:

Velykų proga Vilniaus oro uoste sukonstruotas margutis iš draudžiamų į lėktuvą rankiniame bagaže pasiimti daiktų.

Šią apie pusantro metro aukščio instaliaciją sudaro daugiau kaip 1 tūkst. peilių, žirklių, žiebtuvėlių, skutimosi peiliukų ir kitų pavojų skrydžio metu keliančių daiktų, pranešė Lietuvos oro uostai.

Margutį sukūręs Vilniaus oro uosto aviacijos saugumo skyriaus pamainos vadovas Algirdas Venzlauskas teigia, kad kūrinio idėja gimė stebint vis augantį patikros punktuose žmonių paliktų daiktų kiekį. 

„Kai tokių mažaverčių, bet rankiniame bagaže draudžiamų daiktų prisikaupia, mes juos utilizuojame pagal numatytas taisykles. Kilo mintis, kad gal būtų įmanoma juos praktiškai ir prasmingai panaudoti dar kartą. Kadangi šie daiktai yra įvairiaspalviai, jie puikiai tiko margučiui, kuris atkreipia keleivių dėmesį ir tokiu būdu atlieka savo edukacinę misiją“, – sakė A. Venzlauskas.

Kadangi šie daiktai yra įvairiaspalviai, jie puikiai tiko margučiui, kuris atkreipia keleivių dėmesį ir tokiu būdu atlieka savo edukacinę misiją.

Kiaušinio karkasą jis konstravo ir prie jo įvairius daiktus klijavo kelis mėnesius.

Dabar eksponatas pastatytas Vilniaus oro uosto išvykimo salėje.

Vidutiniškai vien Vilniaus oro uoste keleivių rankiniame bagaže pareigūnai kasdien randa apie dešimt žirklių ir aštuonis ilgaašmenius peilius. Per kovo mėnesį pas keleivius aptikti septyni dujų balionėliai, o penki asmenys bagaže turėjo šovinių.

Pasak Lietuvos oro uostų saugos ir saugumo departamento vadovo Vido Kšano, draudžiami daiktai apžiūros metu nėra konfiskuojami – keleiviai juos gali perduoti lydintiems draugams, šeimos nariams, padėti į išsinuomotas daiktų saugyklas arba įdėti į registruotą bagažą, jei tų daiktų nedraudžiama gabenti tokiu būdu.

 

Tai ne pirma meninė instaliacija iš lėktuvais draudžiamų gabenti daiktų. Prieš trejus metus Vilniaus oro uoste buvo pastatyta kalėdinė eglutė, pagaminta iš žirklių, žiebtuvėlių, peilių ir šovinių tūtelių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių