Vilniaus muitininkai turi naują tarnybos draugą – anglų springerspanielio kalytę Jogą

Vilniaus teritorinė muitinėje – naujas tarnybos draugas. Kalytės vardas yra Joga, veislė – anglų springerspanielis. Jai – du su puse mėnesio, tokios veislės šuniuką Vilniaus muitinė įsigijo pirmą kartą.

Atrenkant šunis tarnybai muitinėje, jų ieškoma ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse valstybėse, pavyzdžiui, Lenkijoje, Baltarusijoje. Šuns paieška, kaip pažymi Vilniaus teritorinė muitinė, yra gana ilgas procesas: šiuo atveju šuns buvo ieškoma nuo vasaros. Šuniukas įsigytas iš Lietuvoje esančio veislyno. Konkurso finale „rungėsi“ du konkurentai.

Svarbūs kriterijai atrenkant šunis tarnybai yra šuniukų žaismingumas, tikrinamos jų reakcijos, kaip reaguoja į dirgiklius, koks šuns charakteris. Šuo turi būti sveikas, draugiškas, energingas, nebijoti žmonių, jokių garsų, šviesos efektų, tamsos, patalpų, aukščio, slidžių, stačių laiptų ir svarbiausia – turi turėti ypatingai gerą instinktą ieškoti, šniukštinėti, persekioti. Muitinės šunys apmokomi ieškoti tabako gaminių, narkotinių bei psichotropinių medžiagų, grynųjų pinigų. Nors Joga dar visai jauniklė, bet jau dabar planuojama, kad ji bus apmokoma ieškoti narkotikų arba nedeklaruotų grynųjų pinigų, sakoma Vilniaus teritorinės muitinės pranešime.

Atrinkti šunis tarnybai yra gana sudėtinga, nes jiems taikomi itin aukšti reikalavimai, atranką praeina vienetai. Kai šuo įsigyjamas, jis tampa valstybės, muitinės, nuosavybe, jam priskiriamas šeimininkas, kinologas, kuris dirba su šunimi, jį treniruoja, prižiūri. Šuo jo namuose ir gyvena. Jogos pareigūnė –šeimininkė yra kinologė, turintį didelę darbo su šunimis patirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
nors viena gera zinia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių