Vilniaus miesto savivaldybės mecenatais pripažinti D. Tvarijonavičius ir M. Čiuželis

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį savivaldybės mecenato vardą suteikė verslininkams Danui Tvarijonavičiui ir Mariui Čiuželiui.

D. Tvarijonavičiui Vilniaus miesto savivaldybės mecenato vardas suteiktas už mecenuojamą projektą – Vilniaus universiteto fondą, M. Čiuželiui – už jo vardo labdaros ir paramos fondą, kurio vienas svarbiausių projektų yra pozityvios senatvės idėją skatinanti „Sidabrinė linija“.

Šie du asmenys – vieninteliai, kuriems Mecenavimo taryba rekomendavo už praėjusius metus suteikti mecenatų vardus.

Įstatymas numato, kad savivaldybėse, kuriose nuolatinių gyventojų yra daugiau kaip 25 tūkst., ir kurortinėse savivaldybėse mecenatu pripažįstamas asmuo, skyręs ne mažiau kaip 250 tūkst. eurų dydžio paramą.

Šiuo metu galiojantis Mecenavimo įstatymas nenumato jokių lengvatų finansinę paramą teikiantiems verslininkams.

Mecenatų vardai įrašomi į Mecenatų knygą, ji pildoma ir saugoma Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose.

Praėjusiais metais Trakų rajono savivaldybės mecenato vardas suteiktas įmonei „Baltisches Haus“, Vilniaus miesto savivaldybės – Vilniaus universiteto fondo dalininkams ir jų atstovams Alvydui Žaboliui, bendrovėms „Light Conversion“, „Ekspla“, Nerijui Numai ir Dariui Zubui.

Nacionalinio mecenato vardą kol kas turi vienintelis asmuo – bendrovės „Teltonika“ steigėjas ir savininkas Arvydas Paukštys. Jam šis vardas suteiktas užpernai už finansinę paramą atstatant Balbieriškio Švč. M. Marijos Rožančinės bažnyčią Prienų rajone.

Nacionalinio mecenato vardas suteikiamas asmeniui, skyrusiam ne mažiau kaip 1 mln. eurų paramą kultūros, švietimo, mokslo, kitam projektui ar projektams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
fondai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių