Vilniaus meras sureagavo į O. Leiputės kritiką dėl darželių: čia sena socialdemokratų giesmelė

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) apie darželius jau dešimt metų kartoja tą patį, tvirtino Vilniaus meras Remigijus Šimašius, reaguodamas į LSDP narės Orintos Leiputės raginimą mieste plėsti valstybinių darželių tinklą.

Vilniaus meras tvirtino, kad į tokius siūlymus atsižvelgti neketina.

„Čia sena socialdemokratų giesmelė, kurią jau dešimt metų jie sako, tai nieko naujo“, – atkirto R. Šimašius, pasitikslinęs, kokiai frakcijai priklauso O. Leiputė.

ELTA primena, kad opozicinės Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūno pavaduotoja O. Leiputė pirmadienį kreipėsi į Vilniaus merą R. Šimašių ir Laisvės partijos pirmininkę, ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę, ragindama atkreipti dėmesį į neva lėtą darželių plėtrą Vilniaus mieste. Socialdemokratės teigimu, pernai 136 įstaigoms Vilniaus miestas skyrė 7,7 mln. eurų, tačiau vietos darželyje šiuo metu laukia daugiau nei 13 tūkst. vaikų.

Orinta Leiputė, G. Savickio / ELTOS nuotr.

„Ydinga ir socialiai neteisinga 100 eurų paramos skyrimo sistema nesprendžia blogėjančios situacijos. Juolab privatų darželį gali sau leisti rinktis labiau pasiturinčios šeimos. O kasmet skiriant vis didesnes savivaldybės biudžeto lėšas privačių įstaigų savininkams, valstybiniai vaikų darželiai netenka finansavimo“, – rašoma O. Leiputės kreipimesi į Vilniaus merą. Socialdemokratės nuomone, miestas turėtų teikti prioritetą ne privačių darželių paramai, o valstybinių darželių plėtrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių