Vilniaus daugiabučiai nedezinfekuojami: negauna duomenų apie sergančius žmones

Vilniaus daugiabučiai, kuriuose gyvena užsikrėtę koronavirusu žmonės, iki šiol nėra dezinfekuoti, Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC) neteikiant duomenų apie susirgusius nei sostinės valdžiai, nei dezinfekavimo įmonėms.

Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas BNS  nurodė, kad savivaldybė iki šiol negavo adresų, kur gyveno užsikrėtę koronavirusu vilniečiai.

„Antrą savaitę neteikia (NVSC – BNS) užsikrėtusių asmenų adresų“, – BNS sakė A. Bužinskas.

„Nežinome, kurias daugiabučių laiptines valyti, nes NVSC neteikia adresų. Tie žmonės, kurie yra sąmoningi ir patys praneša savivaldybei ar administratoriui apie atvejus, mes suorganizuojame ir „Grinda“ dezinfekuoja. Bet tai yra vienetai, maksimum keliolika laiptinių, kuriose esančių butų gyventojai patys išsikvietė, kai Vilniuje yra keli šimtai užsikrėtimų atvejų“, – teigė savivaldybės atstovas.

Anot A. Bužinsko, ši problema su NVSC atstovais buvo aptarta ir raštu, ir žodžiu,

Nežinome, kurias daugiabučių laiptines valyti, nes NVSC neteikia adresų.

„Gaudavom atsakymą, kad šiandien arba rytoj atsiųs. (...) Kad ir kaip nemalonu sakyti, bet tų laiptinių, kurių gyventojams nustatyti atvejai buvo pirmieji, prieš 10 dienų, net ir prasmės dezinfekuoti greičiausiai jau nebėra“, – BNS kalbėjo savivaldybės atstovas.

Jo teigimu, žmogui susirgus koronavirusu reikia dezinfekuoti ne tik laiptinę, bet ir šiukšlių konteinerių aikšteles, pačius konteinerius, požeminius garažus, vaikų žaidimo aikšteles.  

Pasak A. Bužinsko, savo lėšomis dezinfekuoti daugiabučių laiptines pažadėjo bendrovė „Ecoservice“ ir pastatų priežiūros grupės „City Service“ įmonė „Mano būstas“, todėl visų pirma bus naudojamasi šių įmonių paslaugomis.

50 tūkst. eurų daugiabučių dezinfekavimui skyręs „Mano būstas“ irgi teigia iš NVSC per savaitę nesulaukęs nė vieno adreso, nors dėl to pasirašyta sutartis.

„Pasirašėme šį pirmadienį sutartį, kad jie teiks adresus, bet iki šiol, iki penktadienio, negavome nė vieno adreso visoje Lietuvoje“, – BNS informavo „City Service“ ryšių su visuomene grupės vadovas Paulius Ugianskis.     

„Jeigu nesulauksime ir toliau duomenų, kreipsimės į savivaldybių merus, kad mums tokią informaciją savivaldybės teiktų “, – sakė jis.

Pasak jo, įmonė šią savaitę dezinfekavo vienintelę laiptinę Alytuje, bet apie tai, kad viename iš butų gyveno užsikrėtęs asmuo, buvo sužinota iš kitų šaltinių.

Su NVSC vadovybe BNS nepavyko susisiekti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geležinė savivaldybės logika!

Geležinė savivaldybės logika!  portretas
Berniukai rengiasi ne PREVENCIJOS imtis, bet tada, kai jau tos laiptinės gyventojo pelenai į urną suberti, pulti jį ir laiptinę dezinfekuoti... Nors dar pr. a. taisyklės reikalavo reguliariai visą laiką dezinfekuoti, net kai jokių epidemijų ar net paūmėjimų dar nėra - žiemą ir vasarą kartą per savaitę plaunant dezinfekuoti, o kartą per metus sanitarinį laiptinių remontą daryti! Tada gyvenome aptverti, ir užkratas sunkiai į SSSR patekdavo. Dabar, kai šmirinėjame ten ir atgal, dar uoliau tos taisyklės PRIVALOMA laikytis. Normaliomis aplinkybėmis tai turi daryti DNSB valytojai (o VSC tarnybos tikrinti), o per epidemijas reikia ir spec. brigadų veiksmų!

JUODAS JUMORAS

JUODAS JUMORAS portretas
Tai gal niekas Vilniuje neserga korona jeigu savivaldybes klerkai nieko nezino. Tai pilieciai issigalvojo, na ir durnumas tu zmoniu viskas gerai, o jie mirsta ir saukiausi pagalbos..

Nelaukite Šimašiaus

Nelaukite Šimašiaus portretas
tai kruopštus fizinis darbas, tai ne lenteles naktimis lupinėti! DNSB, nusipirkite CHLORKALKIŲ - būdavo „Senukuose” bei turgaus kioskuose. Berkite laiptinės valytojui į kibirą, ir tuo vandeniu nušluostys visus paviršius. Padidinkte jam atlyginimą, nes tai visgi daugiau darbo, negu tik grindis ir laiptus išplauti. Reikia turėklus, rankenas, sienas, duris, lifto kabiną, mygtukus, pašto dėžutės, visus ranka pasiekiamus paviršius, daiktus nuvalyti. Tokiu vandeniu pereiti du kartus savaitėje laiptinę. O tiems dviems Ekrano žvaigždėms iš Vilniaus savivaldybės nėra kada - jiems reikia interviu dalinti...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių