Nemenčinė liks uždaryta iki penktadienio vakaro

Nemenčinė dėl koronaviruso plitimo grėsmės liks uždaryta iki penktadienio vakaro, trečiadienį nusprendė Vyriausybė.

Ministrų kabinetas nusprendė, kad praėjusį ketvirtadienį apribotas atvykimas ir išvykimas iš Nemenčinės bus tęsiamas iki balandžio 24-osios, 24 val. nakties.

Anksčiau svarstyta, kad griežtus ribojimus būtų galima tęsti dar savaitę, tačiau sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga Vyriausybės posėdyje trečiadienį teigė, kad gyventojai drausmingai laikosi sugriežtinimų, o užkratas iš esmės siejamas tik su įmone „Vilnika“ ir yra suvaldytas.

Šios priemonės įvestos po to, kai koronaviruso protrūkis šiame Vilniaus rajono miestelyje kilo siuvimo įmonėje „Vilnika“, užkratas nustatytas ir dviems globos namų „Senevita“ darbuotojams, vienam Nemenčinės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės darbuotojui. Šiuo metu dėl koronaviruso masiškai tikrinami visi gyventojai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, iki trečiadienio vidurdienio jau ištirta beveik 2 tūkst. Nemenčinės gyventojų, COVID-19 nustatytas devyniolikai žmonių. Jie visi susiję su siuvimo įmone „Vilnika“.

R. Lingienė: koronaviruso židinys lokalizuojasi vienoje įmonėje

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė informuoja, kad Nemenčinėje atliekant gyventojų tyrimus per antradienį nustatyti dar 4 koronavirusu atvejai, visi jie susiję su įmone „Vilnika“. Pasak NVSC Vilniaus departamento direktorės, šie duomenys rodo, kad Nemenčinėje esantis koronaviruso židinys lokalizuojasi toje pačioje įmonėje.

„Iš viso nuo Nemenčinės gyventojų tyrimų pradžios yra ištirti 1 954 Nemenčinės gyventojai. Šiuo metu gavome 19 teigiamų atsakymų. Skirtumas nuo vakar dienos yra – 4. Vakar buvo 15, šiandien yra 19“, – Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje trečiadienį kalbėjo R. Lingienė.

„Visi 19 yra susiję su UAB „Vilnika“ židiniu“, – pridūrė ji.

Pasak R. Lingienės, situacija bendrovėje „Vilnika“ nepasikeitė – įmonėje registruoti 87 atvejai ir nustatyti 349 sąlytį turėję asmenys.

NVSC Vilniaus departamento direktorės teigimu, taip pat koronavirusas nustatytas ir 5 asmenims, nesusijusiems su Nemenčinėje atliekamu gyventojų tyrimu. Visgi, pasak R. Lingienės, šių koronavirusu užsikrėtusių asmenų epidemiologiniai tyrimai parodė, kad visi jie turėjo sąsajų su įmone „Vilnika“.

„Nemenčinėje esantis COVID-19 židinys kuo toliau, tuo labiau lokalizuojasi ties ta pačia viena įmone. Tai geroji žinia, žinome, kur kreipti savo didžiausias pastangas“, – situaciją apibendrino R. Lingienė.


Šiame straipsnyje: Aurelijus VerygaNemenčinėKoronavirusas LietuvojekoronavirusasCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacijaVilnika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių