Verslininkai pusvelčiui įsigeidė Centrinio knygyno

Kauno politikus papiktino bandymas pusvelčiui užvaldyti Laisvės alėjoje įsikūrusį Centrinį knygyną. O klausimą pristatęs valdininkas sulaukė miesto tarybos kolegijos narių priekaištų.

„Vagos prekybos“ generalinis direktorius Vytas Petrošius savivaldybei dar sausį pateikė investicinį pasiūlymą: išleisti knygyno akcijų emisiją, kurią piniginiu įnašu, apie 300–400 tūkst. litų, apmokėtų bendrovė „Vagos prekyba“.

„Jų noras labai paprastas – bendrovė pageidauja pertvarkyti patalpas, įrengti kavinukę“, – vakar kolegijos nariams bandė aiškinti savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Antanas Slušnys.

Vis dėlto vedėjas buvo linkęs nutylėti, kad verslininkai norėtų gauti teisę valdyti Centrinį knygyną, skirti direktorių, numatyti strategiją, formuoti personalą.

Centrinis knygynas laikomas Kauno miesto simboliu. Be to, jis įsikūręs strateginėje miesto vietoje – Laisvės alėjoje.

Kolegijos nariai piktinosi, kad su šiuo klausimu susiję dokumentai nebuvo pateikti iš anksto, o pateiktą pasiūlymą jie vertino, kaip kažkieno bandymą pigiai užgrobti prestižinėje vietoje esančias patalpas.

„Kad ir dabar galiu iš savo asmeninių lėšų, kurias deklaruoju, nupirkti šias akcijas. Pinigus atneščiau per penkiolika minučių. Sumokėčiau net daugiau“, – ironizavo miesto tarybos narys Arvydas Garbaravičius. Jo mintis patiko ir vicemerui Stanislovui Buškevičiui bei tarybos nariui Valiui Venclovui. „Priskaičiuok ir mus. Mes irgi pridėsime savo dalį“, – pareiškė vicemeras.

Kolegijos nariai kategoriškai atmetė „Vagos prekybos“ pasiūlymą.

Pasak A.Garbaravičiaus, Antikorupcijos komisijoje bus bandoma išsiaiškinti, kaip apskritai šis klausimas buvo pateiktas kolegijos nariams, kas tuo rūpinosi.

Politikai priminė, kad savivaldybės kolegija prieš keletą savaičių leido parduoti Centriniam knygynui priklausančią palėpę. „Už parduotą turtą gautas lėšas knygynas gali panaudoti plėtrai, net ir skaityklai ar kavinei įrengti“, – svarstė Kauno meras Andrius Kupčinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viaaaarslinikas

viaaaarslinikas portretas
į mėnulį tokius verslininkus. Pilna tuščių apleistų pastatų, tai ne - knygyną jiems paduok, ir tą sušiks. Tfu, brudai...

vbs

vbs portretas
Knygyne, jeigu atsirastų kavos kampas, tai būtų tik į naudą.Labai deklaruojama pagarba knygų verslui, bet nors kiek atšviežinti pridususį knygyną net nesvajojama.

premjeras

premjeras portretas
galima butu ir arkikatedra -bazilika parduot naktiniam klubui irengt...tegul perka pusiau sugriuvusius senamiescio namus.taip prisidetu prie miesto atgaivinimo...
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių