Vėl protestavo prieš ACTA

Akcijos tikslas – viešinti šią tarptautinę sutartį, kad žmonės pradėtų domėtis, kas tai yra.

Negausus būrys kauniečių šeštadienį prie Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios surengė dar vieną protesto akciją prieš Antipiratinės prekybos sutartį (ACTA).

"Jeigu Seimas ratifikuos ACTA, vėl grįšime į totalitarizmo laikus, kai visi būsime sekami. Nenoriu, kad mano vaikas, anūkai gyventų totalinėje sekimo sistemoje, kaip buvo sovietmečiu. Esame laisvi žmonės ir norime tokie išlikti", – aiškino akcijos organizatorius miesto Tarybos narys Gintautas Labanauskas.

"Esu teisininkas, todėl ACTA sutartyje įžvelgiu didelių pavojų. Iš principo esu pilietiškas žmogus, kuris nori, kad valdžios institucijos, prieš priimdamos svarbius teisės aktus, pasitartų su visuomene, o ne darytų tai slaptai. Norime, kad žmonės atkreiptų dėmesį. Mūsų akcijos tikslas – viešinti šią tarptautinę sutartį, kad žmonės pradėtų domėtis, kas tai yra. Kad sužinotų, jog ji pažeidžia pagrindines jų teises ir laisves", – sakė protesto akcijoje dalyvavęs Julius Čiegis.

Tai ne pirmoji protesto akciją Kaune. Vasario 11 d. prie Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios susirinko keli šimtai jaunuolių, užsiklijavusių burnas lipnia juosta, ant kurios buvo užrašyta – ACTA.

Sausio 26-ąją Lietuvos ir dar 20-ies Europos Sąjungos valstybių pasirašyta, tačiau dar neratifikuota antipiratinės prekybos sutartis ACTA sulaukė kritikos dėl neapibrėžtumo, sukuriančio sąlygas galimiems interneto laisvės suvaržymams, joje numatomos galimybės taikyti baudžiamąją atsakomybę už autorių ir intelektinių teisių pažeidimus.

ACTA šalininkai atkerta, kad susitarimas leis geriau apsaugoti intelektinę nuosavybę. Pabrėžiama, kad klastotės daro žalą valstybių ekonominei raidai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių