Operos dainininkei V. Benkunsko žmonai – pusantro etato Seime

Į Vilniaus mero rinkimų antrąjį turą patekusio konservatoriaus Vilniaus vicemero Valdo Benkunsko žmona operos dainininkė Vismantė Benkunskienė scenos neapleido, tačiau tuo pačiu yra ir vyro bendrapartiečių Seimo narių padėjėja.

Šiuo metu ji vaiko auginimo atostogose, tačiau iki tol apie metus sukosi kaip vijurkas.

V. Benkunskienė prieš daugiau kaip dvejus metus, iškart po Seimo rinkimų, visu etatu tapo konservatorės Paulės Kuzmickienės, kuri prieš tai buvo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė, viena iš padėjėjų.

P. Kuzmickienė žiniasklaidai yra sakiusi, kad su V. Benkunskiene dirbo dar iki tapdama Seimo nare. Pasakojo, kad vicemero žmonai patikėjusi planuoti parlamentarės darbotvarkę, atsiliepti į skambučius.

V. Benskunskienė nurodoma ir kaip Seimo narės konservatorės Liudos Pociūnienės viena iš padėjėjų. Šias pareigas ji pradėjo eiti taip pat netrukus po konservatoriams sėkmingai pasibaigusių parlamento rinkimų.

Seimo kanceliarijos atstovai portalui diena.lt teigė, kad V. Benskunskienė iki išeidama atostogų atlyginimą gaudavo net už 60 val. darbo per savaitę. Visu etatu dirbo kaip P. Kuzmickienės, ir puse etato kaip L Pociūnienės padėjėja.

Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

„Politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautoja Vismantė Benkunskienė priimta į Seimo narės Paulės Kuzmickienės patarėjo pareigas visu pareigybės krūviu 2020 m. lapkričio 16 d. ir į Seimo narės Liudos Pociūnienės padėjėjo pareigas 0,5 pareigybės krūvio 2020 m. gruodžio 3 d. Šiuo metu V. Benkunskienė yra tikslinėse atostogose, todėl valstybės tarnautojo funkcijų neatlieka ir darbo užmokestis jai nemokamas”, – komentavo Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Spaudos biuro patarėja Monika Kutkaitytė.

Vargu, ar iš gatvės, gal tik pas Dulkį gali iš gatvės netyčia įsidarbinti Pranešėjas.

Ji pabrėžė, kad pagal Seimo statutą, Seimo nario politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojas „darbą organizuoja ir darbo laiką skirsto suderinęs su Seimo nariu, neviršydamas jo pareigybei nustatytos darbo laiko normos ir laikydamasis maksimalaus darbo laiko ir minimalaus poilsio laiko reikalavimų. 1 pareigybės krūviui nustatyta darbo laiko norma – 40 valandų per savaitę, 0,5 pareigybės krūvio nustatyta darbo laiko norma – 20 valandų per savaitę“.

Seimo nario patarėjo ir padėjėjo pareigybės pareiginės algos koeficientų intervalas yra nuo 6,7 iki 12. Seimo politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojo  pareiginė alga nustatoma valstybės tarnautoją į pareigas pasirinkusio politiko teikimu.

Su V. Benkunskiene susisiekti nepavyko. Telefonu atsiliepusi jos kolegė Seime informavo, kad V. Benkunskienė šiuo metu yra vaiko auginimo atostogose.

V. Benkunskienės instagramo paskyroje nurodoma, kad ji yra operos atlikėja, sopranas, kad yra „svarbiausių misijų puoselėtoja – Valdo žmona ir Agotos Onos mama“.

Aišku, labai keistai atrodo, kai pradeda darbintis Seimo narių, kitų politikų giminaičiai, ypač, kai nematai to žmogaus Seime, minčių kyla visokių.

V. Benkunskas į klausimą, kaip vertina, kad žmona įdarbinta būtent jo bendrapartiečių, neatsakė. Nesulaukėme ir jo nuomonės, ar tokia praktika, jo požiūriu, yra priimtina, ar įsidarbinimas Seime nėra niekaip susijęs su vaiko auginimo atostogų išmokų planavimu.

Seimo narė Agnė Širinskienė, priklausanti Mišriai Seimo narių grupei, pasakojo, kad kiekvienas Seimo narys gali įdarbinti tris žmones po etatą arba, pavyzdžiui, du žmones po pusantro etato.

Pasiteiravome, ar tai įprasta praktika Seime, kad patarėjai ir padėjėjai atsirenkami pagal partinę liniją. „Tai yra politinio pasitikėjimo žmonės. Suprantate, kad „valstiečiai“ greičiausiai nedarbins konservatorių, o konservatoriai greičiausiai nedarbins „valstiečių“, nes tiesiog nebus pasitikėjimo. Patarėjais, padėjėjais renkamasi žmones, kuriais yra pasitikima. Aišku, labai keistai atrodo, kai pradeda darbintis Seimo narių, kitų politikų giminaičiai, ypač, kai nematai to žmogaus Seime, minčių kyla visokių.

Perklausėme, ką turi omenyje. Seime niekada nėra mačiusi V. Benkunskienės? Šiuo metu ir negalėtų matyti, nes moteris augina dukrą. „Seime nesu mačiusi, bet gal tiesiog nesusitikom. Čia jau reikėtų klausti mūsų apsaugos. Gal ji apygardoje dirba? Irgi tokia galimybė yra. Ir nuotolinio darbo galimybė yra“, – vardijo parlamentarė.

Dar kartą akcentavo lojalumo svarbą. „Vargu, ar iš gatvės, gal tik pas Dulkį gali iš gatvės netyčia įsidarbinti Pranešėjas, kurio jis nepažįsta ir negali paaiškinti, kaip šis atsirado pareigose, bet paprastai Seimo nariai gali paaiškinti, kaip atsiranda jų padėjėjai. Juos pažįsta, kitaip vargu, ar jais pasitikėtų“, – kalbėjo A. Širinskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pociūnienė po vyro nužudymo

Pociūnienė po vyro nužudymo portretas
Atsigulė ir išsiskleidė tiesiai po Kuprium žydų patriarchu.

Nu, nebūtų žydelių partijos narys

Nu, nebūtų žydelių partijos narys portretas
Pamato pinigus tai tiesiog širdis alpėja :)))

Klausimas

Klausimas  portretas
Ar teisėtai SODra moka? Prieš dekretą pasididinta alga partinių draugių rate? AR tei ne korupcija?
VISI KOMENTARAI 84

Galerijos

Daugiau straipsnių