Uždrausta prekiauti papildais, kurių sudėtyje yra kanabinoidų

  • Teksto dydis:

Vilniuje veikiančioje „Universiteto vaistinėje“ sustabdyta prekyba prekinio ženklo „Medi Hemp“ maisto papildais, kurių sudėtyje yra kanabinoidų, ketvirtadienį pranešė patikrinimą atlikusi Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Patikrinimo metu rastos devynios pakuotės skirtingos talpos ir koncentracijos maisto papildų „Hemp Complete“, kurie nebuvo paženklinti lietuvių kalba.

Papildų pakuotėse pridėtuose informaciniuose lapeliuose buvo nurodyta, kad jų sudėtyje yra ekologiškų kanapių sėklų aliejaus ir kanapių CO2 ekstrakto, o kaip maistinė medžiaga nurodytas kanabidiolis.

Šių produktų gamintojas – Austrijos įmonė „Deep Nature Project GmbH“, Lietuvoje juos platino bendrovė „Farmarkesa“. Teigiama, kad maisto papildai Lietuvos rinkai buvo tiekiami neteisėtai.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba apie šį atvejį ketina pranešti ir Europos Komisijai, kuri šiemet nusprendė, jog pluoštinės kanapės ekstraktai ir iš jų gauti produktai, turintys sudėtyje kanabinoidų, negali būti tiekiami Europos Sąjungos rinkai.

Specialistai teigia, kad kanabinoidų poveikis žmonių sveikatai nėra ištirtas bei įvertintas.

Seimo narys Mykolas Majauskas šią savaitę nusipirko kanapių aliejaus, kuriame yra narkotinių medžiagų. 

Tokie aliejai Lietuvoje draudžiami, už jų platinimą galima 10 metų sėsti už grotų.  „Angliškame informaciniame lapelyje labai aiškiai nurodyta, kad yra labai nedidelė dalis THC (tetrahidrokanabinolio), tačiau lietuviškame informaciniame lapelyje tyčia apie tai neminima. Aš net neabejoju, kad gamintojas ir importuotojas labai gerai žino, ką jis importuoja, ir jis nemini THC, sąmoningai klaidindamas vartotoją“, – teigė M. Majauskas.

Lietuvoje leidžiama prekiauti tik maisto papildais arba produktais, kurių sudėtyje yra kanapių sėklų. Gaminiai iš kitų kanapių dalių yra draudžiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Kas per specialistai pasakė kad kanabinoidų poveikis neištirtas? Lai jie atsiverčia bet kurią moksinių straipsnių duomenų bazę ir patikrina kiek mokslinių tyrimų yra su kanabinoidais... Kanavinoidai dar labiau ištirti nei ibuprofenas ar aspirinas... Nori prakišti sintetinius kanabinoidus iš farmacininkų kurie norėdami pasidaryti pelną kopijuoja natūralius kanapės kanabinoidus. Tik gamtos nenukopijuosi ir nepgausi. Sitetika lyošina ir žudo. Tokių atvejų šimtai...

As

As portretas
Pati tu demone isnyk piktoji dvasia

Omfgbbd

Omfgbbd portretas
Demone ta kanape, saugokit vaikus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių