Už dingusią kepurę gresia kalėjimas

Santakos policijos komisariate pradėtas tyrimas dėl plėšimo. Į pareigūnus kreipėsi 18-metis, nukentėjęs nuo trijų plėšikų. Žalą dėl dingusios kepurės jaunuolis įvertino 40 litų.

18-metis policininkams paaiškino, kad Neries krantinėje antradienį, apie 17.20 val., jį užpuolė trys nepažįstamieji. Negana to, kad vaikiną užpuolikai sumušė, dingo ir jo 40 litų kainavusi kepurė. Pareigūnų verdiktas griežtas – kepurė už 40 litų dingo naudojant fizinį smurtą, o tai traktuojama kaip plėšimas.

Jei kepurė būtų likusi nukentėjusiajam, pareigūnai tokį nusikaltimą greičiausiai priskirtų prie viešosios tvarkos pažeidimų. Už tai baudžiama gerokai švelniau: griežčiausia bausmė – iki dvejų metų nelaisvės, o dažniausiai apsiribojama bauda arba viešaisiais darbais, arba laisvės apribojimu.

Už plėšimą Baudžiamajame kodekse numatytos gerokai griežtesnės sankcijos – areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

"Per ikiteisminį tyrimą kartais keičiasi situacija. Paaiškėja, kad nuskriaudę nukentėjusįjį užpuolikai tariamai pagrobtą daiktą tiesiog nuspyrė arba jis liko konflikto vietoje", – sakė Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.

Šiuo atveju, kai iš jaunuolio buvo pagrobta kepurė, ikiteisminio tyrimo eigoje paaiškėjo naujų aplinkybių. Pasirodo, nukentėjo ne vienas, o du asmenys. Dingo ne tik kepurė, o ir kito nukentėjusiojo mobiliojo ryšio telefonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių