Ukraina įvedė sankcijų Rusijos ir Prancūzijos pareigūnams

Ukraina įvedė sankcijų daugiau nei dviem dešimtims Rusijos pareigūnų ir trims Prancūzijos pareigūnams iš Europos Parlamento (EP), kurie Rusijos aneksuotame Kryme apsilankė be Kijevo sutikimo.

Maskvai aneksavus Krymą, Ukrainos pajėgos nuo 2014 m. rytiniuose Donecko ir Luhansko regionuose kovoja su Rusijos remiamais separatistais.

Kijevas kaltina Maskvą į Rytų Ukrainą siunčiant karius bei ginklus ir aštrinant konfliktą.

Antradienio vakarą Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirašė naujas, šalies nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos priimtas sankcijas, informacija apie jas pasirodė prezidento tinklalapyje.

Į asmenų, kuriems įvedamos sankcijos, įtraukti 23 Rusijos pareigūnai, atstovaujantys vidaus reikalų ministerijai ir įvairioms saugumo tarnyboms, taip pat trys Prancūzijos pareigūnai iš EP kraštutinės dešinės politinės grupės „Identity and Democracy“.

Prezidento dekrete nėra nurodoma, kodėl Ukraina įvedė sankcijas Virginie Joron, Jeanui-Linui Lacapelle ir Philippe'ui Olivier, tačiau žinoma, kad pernai šie įstatymų leidėjai lankėsi Kryme be Ukrainos valdžios sutikimo.

Maskvai aneksavus Krymą, Kijevas uždraudė į pusiasalį vykti kaip nors kitaip nei per sausumos sieną su Ukraina. Rusija 2018 m. atidarė tiltą į Krymą ir vykdo skrydžius į Krymo oro uostus.

Pagal Prancūzijos įstatymų leidėjams įvestas sankcijas, įšaldomas jų turtas Ukrainoje ir jiems neleidžiama įvažiuoti į šalį.

Be Rusijos ir Prancūzijos pareigūnų, sankcijos įvestos ir daugiau nei 80-iai Rusijos įmonių bei žiniasklaidos priemonių.

Finansinės sankcijos nukreiptos ir prieš naujienų agentūrą TASS bei valstybės kontroliuojamą žiniasklaidos agentūrą „Rossija Segodnia“.

Naujos priemonės paskelbtos po to, kai praėjusį mėnesį Ukraina įvedė sankcijų Maskvą remiančiam įstatymų leidėjui ir Vladimiro Putino sąjungininkui Viktorui Medvečiukui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių