Trečias Vilniaus mero rinkimuose likęs M. Majauskas vadina tai solidžiu rezultatu

Trečias Vilniaus miesto mero rinkimuose likęs kaip nepriklausomas kandidatas juose dalyvavęs Seimo narys Mykolas Majauskas sako esąs patenkintas rezultatu ir vadina jį solidžiu.

„Gerbiu vilniečių pasirinkimą, bet tuo pačiu manau, kad pasiekėme tikrai gerą rezultatą, esu juo patenkintas“, – pirmadienį per BNS spaudos konferenciją sakė M. Majauskas.

Pasak Seimo nario, kampaniją jis prieš kelis mėnesius pradėjo „nuo balto lapo“, o per tą laiką pavyko suformuoti komandą, sutelkti savanorius, parengti programą ir pritraukti finansavimą.

„Pradėjus rinkimų kampaniją, kai kiti kandidatai, kitos bendruomenės, politinės partijos jau turėjo visus reikiamus resursus, instrumentus ir įrankius ir na, užėmėme trečią vietą. Aš manau, kad tai yra solidus rezultatas, aš esu juo patenkintas“, – sakė politikas.

M. Majauskas rinkimuose pelnė 10,7 proc. balsų. Į antrąjį turą patekęs konservatorius Valdas Benkunskas ir partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatas Artūras Zuokas atitinkamai 30,8 proc. ir 21,4 procento.

Politikas sakė gerbiantis savo rinkėjų valią ir nesirengia agituoti už kurį nors iš kandidatų, patekusių į antrąjį turą.

„Aš sėkmės linkiu abiem kandidatams“, – sakė M. Majauskas, neatskleidęs, už kurį iš jų balsuos pats.

Pasak M. Majausko, rinkimų kovoje jam „pritrūko laiko“.

Buvęs Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas M. Majauskas prieš konservatorių partijos valią su opozicijos parama išreikalavo pridėtinės vertės mokesčio lengvatą viešojo maitinimo sektoriui, o šiame versle dirbantys žmonės jo kampaniją parėmė tūkstantinėmis lėšomis.

Partijai pasipriešinęs M. Majauskas iš jos buvo pašalintas. Netrukus jis paskelbė savarankiškai keliantis savo kandidatūrą į Vilniaus merus.

Pirmadienį jis sakė, kad ir ateityje mato save nepriklausomu: „Neplanuoju jungtis prie jokių skirtingų politinių bendruomenių ir matau save dirbantį būtent kaip nepriklausomą politiką“.

Buvęs konservatorius sakė ir toliau save matantis kaip centro-dešinės politiką ir rengiasi atstovauti tokias vertybes.

Jis teigė kol kas neplanuojantis, kaip elgsis per ateinančius Seimo rinkimus kitais metais.

„Aš į rinkimus žiūriu labai rimtai, galiu pasidalinti savo patirtimi kviesdamas žmones aktyviai dalyvauti rinkimuose“, – kalbėjo jis.

M. Majauskas sakė, kad dalyvauti savarankiškai, be partinio užnugario, yra sunkiau, tačiau vadino tai „prasmingu reikalu“, o žmonių palaikymas, pasak jo, rodo, jog žmonės nori, kad jiems atstovautų savarankiškas kandidatas.

„Tai, kad surinkau daugiau nei rimtos solidžios partijos, iškėlusios kandidatus, nei jų kandidatai, tai yra rimtas pasitikėjimo signalas“, – kalbėjo jis.

 


      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sansai auga .. manau reiketu ant ,,,adatos,, pasodint

sansai auga .. manau reiketu ant ,,,adatos,, pasodint  portretas
iki kitu rinkimu dar koky tukstanty viena kita ,pridurku ,,,,ir rinkimai bus laimeti.

eik geriau tvarto malalietkas dulkinti

eik geriau tvarto malalietkas dulkinti portretas
tvariau

Teks

Teks portretas
grizti i tvarteli,kanopas buciuoti... Fui,ale - reikia!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių