Teismo darbą koreguoja Lietuvoje paskelbtas karantinas

  • Teksto dydis:

Atsižvelgiant į Vyriausybės kovo 14 d. nutarimą paskelbti karantiną visoje šalies teritorijoje, nuo kovo 16 dienos Vilniaus apygardos administraciniame teisme darbas organizuojamas laikantis Vyriausybės nutarime karantino laikotarpiu reglamentuojamos tvarkos.

Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininkės Jolantos Malijauskienės kovo 15 d. įsakymu teisėjams rekomenduojama atšaukti visus karantino laikotarpiu suplanuotus teismo posėdžius bylose, nagrinėjamose žodinio proceso tvarka, kuriose proceso dalyviai nesutinka pereiti į rašytinę proceso formą. Teismo posėdžius žodinio proceso tvarka rekomenduojama planuoti pasibaigus karantino režimui. Teismo posėdžiai rašytinio proceso tvarka bus organizuojami įprastine tvarka, maksimaliai vengiant socialinių kontaktų teismo patalpose, imantis visų atsargumo priemonių, siekiant išvengti viruso COVID-19 plitimo. Bylas nagrinėti rašytinio proceso tvarka, paskelbti procesinius dokumentus ir priimti numatyta galimybė ruoštis nuotoliniu būdu.

Visi teisėjai ir teismo darbuotojai, kurie patys ar jų šeimos nariai ne anksčiau kaip prieš 14 d. iki kovo 16-osios arba po šios datos keliavo į teritorijas, kur vyksta COVID-19 plitimas visuomenėje, turės izoliuotis namuose ir nustatyta tvarka kreiptis dėl atostogų arba nedarbingumo suteikimo.

Karantino laikotarpiu teisėjų padėjėjams ir kitiems darbuotojams numatyta galimybė dirbti nuotoliniu būdu. Šiuo laikotarpiu yra visiškai apribotas asmenų patekimas į teismo patalpas – į jas galės patekti tik teisėjai ir teismo darbuotojai, jei iškils būtinybė atliekant jų funkcijas. Visa informacija yra teikiama tik telefonu, o dokumentai priimami tik paštu arba elektroninėmis priemonėmis. Atšaukti visi suplanuoti priėmimai pas teismo vadovus, taip pat kiti vidiniai ir išoriniai teismo renginiai, susirinkimai, pasitarimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių