Teismas nestabdys Vilniaus miesto savivaldybės sprendimo neleisti organizuoti mitingo

Vilniaus apygardos administracinis teismas, rugsėjo 2 d. gavęs pareiškėjo Raimondo Grinevičiaus skundą, nusprendė netaikyti reikalavimo užtikrinimo priemonių ir nestabdyti rugpjūčio 31 d. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymo, iki ši byla bus baigta įsiteisėjusiu procesiniu sprendimu.

Šiuo sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo panaikintas ankstesnis sprendimas dėl rugsėjo 10 d. mitingo prie Seimo suderinimo.

Pareiškėjas taip pat prašo teismo panaikinti rugpjūčio 31 d. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą.

Teismo įsitikinimu, pareiškėjas, prašydamas sustabdyti sprendimo galiojimą, siekia, kad planuojamas renginys būtų laikomas suderintu ir galėtų vykti kaip numatyta rugsėjo 10 d. ir taip išspręsti ginčą iš esmės, nes taip iš esmės būtų patenkintas jo reikalavimas ir paneigtas sprendimas dar neišnagrinėjus bylos iš esmės. Todėl pareiškėjo prašomi atlikti veiksmai neatitinka reikalavimo užtikrinimo priemonių paskirties ir tikslo, prašomų taikyti reikalavimo priemonių taikymas neatitiktų šalių pusiausvyros ir proporcingumo, nes realiai atsakovės Vilniaus miesto savivaldybės  interesai šiame ginče būtų paneigti dar iki bylos išnagrinėjimo.

Pareiškėjo nurodomi nepatogumai (atlikti organizavimo veiksmai ir galbūt išlaidos) nėra vertintini kaip žala, kuri būtų neatitaisoma, t. y. pareiškėjas neįrodė, kad kiltų neatitaisoma žala, todėl prašymas taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones netenkintas.

Ginčytiname sprendime nurodyta, kad jis priimtas gavus Valstybės saugumo departamento (VSD) riboto naudojimo informaciją apie galimas grėsmes valstybės ir visuomenės saugumui bei viešajai tvarkai. Kadangi skundžiami aktai priimti atsižvelgiant į VSD išvadą, pateiktą vykdant jo funkcijas, jis įtrauktinas kaip trečiasis suinteresuotas asmuo, jam siūloma pateikti atsiliepimą į skundą ir visą su ginču susijusią medžiagą. VSD įpareigotas kuo operatyviau, bet ne vėliau kaip per 14 dienų, išspręsti klausimą dėl Vilniaus miesto savivaldybės administracijai teiktos medžiagos išslaptinimo arba pateikti ją teismui neišslaptintą.

Kaip trečiasis asmuo šioje administracinėje byloje įtrauktas ir Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Jis taip pat įpareigotas pateikti atsiliepimą į skundą ir visą turimą su keliamu ginču susijusią medžiagą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė - pensininkei

pensininkė - pensininkei portretas
jo, nėra kam dabar gerai duot garo visai tai nevykėlių ir pasipūtusių netikėlių gaujai. Mes pasenom, vidutinė karta per įtemptus darbus galvos nepakelia į pasaulį pasižiūrėti, jaunimas patapo abejingas, tingus pinigo tarnas.. Kritinis visuomenės mastymas naikinamas vadinant tai vos ne antivalstybine veikla..Ką gi, jei reikės teks kūma imt rankinukus, prisidėt akmenų, krepšelį su supuvusiais kiaušiniais ir pomidoriais, įsimest kokia petardą /anukai išmokė naudotis/ ir važiuot į Vilnių. Kas jei ne mes?

Šaukiu aš tautą

Šaukiu aš tautą portretas
Tauta, jei tu ne avinų banda,- atsibusk, nes tave naikina.

pensininkė

pensininkė portretas
tikrai kokia tiesa, kad vieni gali reikalauti iš valdžios marširuodami gatvėse. o kiti negali savo reikalavimus išreikšti mitingu, juk Vilnius yra visų sostinė, ne tik Vilniaus kai reikėjo ginti seimo rūmus tai tada visi sutilpo, o dabar tiems patiems žmonėms ir jų vaikams stovėjusiems prie seimo rūmų , televizijos bokšto Lietuvoje sostinėje nebeliko vietos išreikšti savo reikalavimams prieš valdžios sprendimus, gėda ir sostinės valdžiai ir teismams ateis rinkimai prašysite kad balsuotume ,pamirškite, ir dinkite iš rinkėjų sąrašų,o jei dar kas nors pultų kaip tada gal vėl kviestumėte Lietuvos žmones ginti rankomis apjuosti seimą, o dabar to neleidžiate, per daugiau kaip 30 m. išpuikote nevykėliai
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių