Teisėjų taryba pataria Vilniaus teismų vadovais skirti L. Braždienę ir G. Užubalį

Teisėjų taryba penktadienį patarė prezidentui Gitanui Nausėdai dviejų Vilniaus teismų vadovais skirti teisėjus Loretą Braždienę ir Gediminą Užubalį.

Taryba vienbalsiai pritarė valstybės vadovo pasirinkimui Vilniaus apygardos teismo pirmininke dar vienai kadencijai skirti L. Braždienę.

„Sulaukti tokios dienos, kad kolektyvas prašytų grįžti ir pirmininkauti, reikia labai gerų kompetencijų. Aš nežinau, kas čia galėtų suabejoti, kad Loreta yra tinkama pirmininkė, man šiek tiek netgi pavydu, kad taip gerai viskas sekasi“, – svarstant kandidatūrą sakė Teisėjų tarybos pirmininkė Sigita Rudėnaitė.

L. Braždienė Vilniaus apygardos teismo pirmininkės pareigas ėjo nuo 2017 metų iki praėjusių metų gruodžio pradžios. Ji buvo vienintelė kandidatė, dalyvavusi atrankoje.

Penktadienį Teisėjų taryba visiems balsavus „už“ taip pat patarė Gediminą Užubalį skirti Vilniaus apygardos administracinio teismo vadovu.

Atrankos komisiją jį kaip tinkamiausią kandidatą atrinko dar pernai spalį, o nuolatinio pirmininko šis teismas neturi nuo gegužės, kai baigėsi Jolantos Malijauskienės kadencija.

„Pretendentas apibūdinamas kaip mandagus, korektiškas, draugiškas, malonus, geranoriškas ir iniciatyvus. Teisėjas aktyviai dalyvauja teismo organizacinėje veikloje, priimant užsienio delegacijas, naujų teismo darbuotojų mentorystėje“, – sakė prezidento patarėjas Andrius Kabišaitis.

Prezidentui taip pat patarta Ernestą Spruogį skirti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininko pavaduotoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svarbiausias dalykas

Svarbiausias dalykas portretas
Praneškite prašom, ar yra šie teisėjai priėmę neteisėtų teismo sprendimų, jei yra tai kiek konkrečiai ir kokia tai procentinė dalis nuo bendro jų priimtų sprendimų skaičiaus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių