Švęsti Kovo 11-osios į Vilnių atvyksta ir Lenkijos parlamentinė delegacija

Kovo 10–11 dienomis Seime viešės Lenkijos Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Lietuva grupės pirmininkė Iwona Arent ir jos vadovaujama delegacija.

Svečius priimsianti Lietuvos Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Lenkijos Seimu ir Senatu grupės pirmininkė Rita Tamašunienė tvirtina, kad Lietuvos ir Lenkijos dvišaliai santykiai yra kaip niekada puikūs, vyksta intensyvus parlamentinis bendradarbiavimas.

Pasak R. Tamašunienės, geopolitinė realybė reikalauja kuo glaudesnių santykių tarp Lenkijos ir Lietuvos, ypač saugumo ir gynybos srityse.

„Lietuva su nerimu stebi situaciją Ukrainos pasienyje su Lenkija bei kitomis ES šalimis. Mes sveikiname ryžtingus Lenkijos Vyriausybės veiksmus priimant Ukrainos karo pabėgėlius. Tikimės ir susitikimuose su Lenkijos parlamentarais aptarti abipusės pagalbos klausimus“, – tvirtina Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Lenkijos Seimu ir Senatu grupės pirmininkė.

Pasak jos, su kolegomis iš Lenkijos bus kalbama ir apie bendras pastangas remti Ukrainos siekį tapti visateise Europos Sąjungos nare ir kuo greičiau suteikti jai ES kandidatės statusą.

Ketvirtadienį svečiai iš Lenkijos Seimo lankytojų centre dalyvaus parodos „Lenkija ir Lietuva – kartu vardan laisvės“ atidaryme.

Kovo 11 d., penktadienį, Seimo Konstitucijos salėje Lenkijos delegacija susitiks su Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Lenkijos Respublikos Seimu ir Senatu grupės nariais.

Svečiai Kovo 11-osios Akto salėje dalyvaus Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjime ir Valstybės Nepriklausomybės stipendijos įteikimo ceremonijoje. Vidurdienį Lenkijos parlamentarai stebės trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremoniją Nepriklausomybės aikštėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių